Havermoutpap met banaan, blauwe bes en cacaonibs

Havermoutpap met banaan, blauwe bes en cacaonibs

Ik maak er geen geheim van: pap is niets voor mij. ‘s Morgens niet, ‘s middags niet, ‘s avonds niet, ‘s nachts niet – never nooit niet! Toch wilde Quaker mij aan de pap hebben. Hoe ze dat aanpakten? Met iets slims: mij uitdagen voor de #quakerchallenge!

Mijn probleem is namelijk dat ik op het gebied van eten en drinken geen enkele uitdaging uit de weg ga. Dus kreeg ik iets toegestuurd: maar liefst twaalf(!) verschillende toppings en twee verschillende smaken Quaker Oats Express (naturel en kaneel). Dat biedt een welhaast oneindige keus aan ingrediënten voor een fantastisch gevarieerd ontbijt – dat nog eens binnen twee minuten op tafel staat ook!

Na oneindig wikken en wegen, was ik eruit. Ik maakte een krachtpatser van een ontbijt dat even elegant zijn werk doet als olympisch kampioen turnen Epke Zonderland: havermoutpap met (gedroogde) blauwe bes, banaan en cacaonibs. Cacaonibs zijn rauwe, ongeraffineerde stukjes cacao zonder toegevoegde melk of suiker. Ze hebben een volle cacaosmaak en een verslavende bite, dat maakt ze ideaal als topping. Maar je kunt ze ook vervangen door kleine stukjes pure chocolade. Net zo verslavend!

Met dit ontbijt zweef je elk moment van de dag fris en fruitig door de lucht. Ik maak er geen geheim van: ik lust er wel pap van!

Dinsdag 4 februari maakt Quaker de acht winnaars bekend van de lekkerste en meest verrassende recepten. Zij winnen een exclusieve Masterclass Food Photography onder leiding van Ernie Enkelaar (fotograaf voor het magazine Delicious!) en een foodstylist! Ik wil behoren tot die gelukkige acht! Want gerechten sterwaardig leren presenteren en daarvan eersteklas foto’s maken, ook die olympische uitdaging ga ik dolgraag aan. Ik hoop dat je knoerthard voor me duimt!

Ontbijt voor 1 persoon – 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje Quaker Oats Express met kaneelsmaak
  • 180 ml melk (amandel-, of sojamelk kan ook)
  • 1 banaan
  • Klein handje gedroogde blauwe bessen (vers mag ook)
  • 1 el cacaonibs (of pure chocolade)
  • Ahornsiroop (of honing)

havermoutpap-8890

Verder nodig
Bereid de Quaker Oats Epress volgens de omschrijving op het pak.

Pel de banaan en snijd in plakjes. Top de warme pap af met de plakjes banaan, blauwe bessen, cacaonibs en druppel er wat ahornsiroop overheen. Et voilà, genieten maar.

Havermoutpap met banaan, blauwe bes en cacaonibs

Enjoy!

Winterrecepten, Ontbijtrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde