Slank & Snel: Hüttenkäse-kruidenspread

Slank & Snel: Hüttenkäse-kruidenspread

Het is geen geheim dat ik dol ben op Hüttenkäse, ook wel ‘cottage cheese’ genoemd. Het is een kwarkachtige, ongerijpte kaas met een korrelachtige structuur en een neutrale smaak. Daarnaast is het arm aan vetten en koolhydraten en rijk aan eiwitten. Prima dus voor de slanke lijn! Door de neutrale smaak kun je er alle kanten mee op. Zo smeer ik het al jaren op een rijstwafel als lunch of tussendoortje, maar ook smaakt het heerlijk in een gepofte zoete aardappel uit de oven als bijgerecht of licht hoofdgerecht. Maar je kunt er ook heel gemakkelijk een smakelijke spread of dip van maken, door hem glad te draaien met de staafmixer en op smaak te brengen met wat kruiden. Heerlijk als slanke spread voor op brood of toast, of serveer als dip met wat knapperige rauwkost erbij als slanke snack voor tussendoor.

Ingrediënten

  • 400 g Hüttenkäse
  • 1 lente-ui, alleen het groene gedeelte
  • Paar takjes peterselie (of een combinatie van tuinkruiden is ook lekker)
  • 1/3 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Eventueel yoghurt of citroensap om de spread iets dunner te maken (zie onderstaande opmerking hierover)

Huttenkasespread-8645

Verder nodig
Staafmixer

Bereiding
Doe de Hüttenkäse, lente-ui, peterselie, sjalot en knoflook in de staafmixer en mix tot een gladde spread. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Mocht je de spread direct willen gebruiken en hem nog iets te dik vinden, kun je hem eventueel verdunnen met bijvoorbeeld yoghurt of citroensap. Wanneer je de spread wegzet in de koelkast voor later gebruik, zal dit niet nodig zijn omdat hij na verloop van tijd vanzelf wat dunner wordt.

Slank & Snel: Hüttenkäse-kruidenspread

Enjoy!

Menu, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Esther

    Kan je dit eventueel ook invriezen in porties?

  2. Esther

    Klinkt goed! Hoe lang kun je dit bewaren in de koelkast?

    1. In een goed afgesloten pot zeker een week.

  3. Jum, dit lijkt me héérlijk! Ik kies meestal voor ricotta, maar huttenkase is ook een lekker alternatief lijkt me!

    1. Hüttenkäse is in ieder geval een slanker alternatief dan ricotta, maar ook erg lekker! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde