Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Snelle Thaise curry met roerbaknoedels
Deze snelle Thaise curry met roerbaknoedels, gamba’s en wokgroenten staat in een mum van tijd op tafel! Het smaakt heerlijk pittig door de rode currypasta en romig zoet door de kokosmelk.
Voor dit gerecht gebruikte ik een pot rode currypasta uit de winkel. Natuurlijk kun je de currypasta ook zelf maken maar dit neemt wel wat meer tijd in beslag. Na opening is een pot currypasta meestal nog zo’n 3 maanden houdbaar in de koelkast. Vaak gebruik je voor een gerecht maar een paar eetlepels dus kun je er meerdere gerechten mee maken. Maak bijvoorbeeld ook eens Thaise viskoekjes met rode currypasta van Gordon Ramsay (recept volgt later), echt de lekkerste viskoekjes die ik ooit geproefd heb!
Ingrediënten voor 2-3 personen
arachideolie
2 el rode currypasta
350 gram voorgekookte gepelde diepvriesgarnalen (ik gebruikte gamba’s), ontdooid
400 gram Thaise roerbakgroenten
100 gram taugé
200 ml kokosmelk*
250 gram roerbaknoedels
*Ik heb meestal een kleine voorraad lang houdbare kokosmelk en slagroom in de kelder staan. Zo zit ik nooit zonder.
Verder nodig
Wok
Bereiding
Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Verhit de wok met wat olie en fruit de currypasta even aan.
Voeg de Thaise roerbakgroenten toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee. Doe de laatste minuut de taugé erbij. Voeg de kokosmelk toe en giet een scheut water in het lege pakje kokosmelk. Schud dit even goed door en giet dit ook in de wok. Breng alles aan de kook en zet het vuur dan lager.
Bereid ondertussen de roerbaknoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Als de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingekookt voeg je de garnalen toe.
Warm ze kort even mee. Laat de noedels uitlekken en voeg ze toe aan de curry.
Meng alles goed door en zet het vuur uit. Schep alles voorzichtig even door en zet het vuur uit.
Serveer de curry eventueel met wat pinda’s en fijngehakte verse koriander.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten
om 13:33
Zoooo lekker en supersnel klaar! Ik heb dit recept al meerdere keren klaargemaakt, weliswaar niet met gekookte garnalen maar met rauwe garnalen(Black Tigers).
om 22:34
Kan dit recept ook met kip i.p.v. garnalen?
om 10:30
Dat kan zeker Yvonne! De garnalen in dit recept zijn echter wel voorgekookt en hoeven dus alleen even verwarmd te worden. Als je rauwe kip gebruikt, zou ik deze in smalle repen snijden en wat eerder aan de saus toevoegen, zodat hij helemaal gaar kan worden.