Speels & Smakelijk: Banaan-frambozenijs (met filmpje!)

Speels & Smakelijk: Banaan-frambozenijs (met filmpje!)

Zijn jouw kinderen dol op ijs? Onze dochter zou er het liefst in zwemmen. Vallen de mussen van het dak of vriest het dat het kraakt, met ijs maak je haar altijd, net als een lief ijsbeertje, dolblij! Dit banaan-frambozenijs is een geschenk uit de hemel, want het is gemaakt van uitsluitend fruit – lekker gezond dus! Voor de kleine (of grote) zoetekauwen onder ons, voeg je naar smaak een kneepje honing toe. Om het ijs tot slot feestelijk te garneren bestrooien we het met kokoschips en cacaonibs; beide zijn supergezond en geven het ijs een lekkere crunch.

Ik bedenk me nu dat dit ijs zelfs een perfect moederdagontbijt is. Want noem eens een moeder die hier niet vrolijk van wordt …!

Ontbijt / Tussendoor / Dessert voor 4 personen – 5 minuten 

Ingredienten

  • 2 gepelde en bevroren bananen
  • 300 g bevroren frambozen
  • Honing

Eventueel om te garneren:

  • Kokoschips
  • Cacaonibs

Verder nodig
Keukenmachine

Bereiding

Draai de bevroren bananen en frambozen samen met een flinke kneep honing in de keukenmachine tot glad ijs. Schep het ijs in een kom en bestrooi met wat kokoschips en cacaonibs.

Serveer direct of bewaar het ijs in de diepvries voor later gebruik. Haal het ijs dan een half uur tot een uur van tevoren uit de vriezer, zodat het weer zacht kan worden.

Speels & Smakelijk: Banaan-frambozenijs (met filmpje!)Speels & Smakelijk: Banaan-frambozenijs (met filmpje!)

Geniet ervan!

Dessert, Kids, Kinderrecepten, Video's, Zoet

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Francine Meulenberg

    Wat een gezellig en leuk filmpje. Mooi weekend.

    1. Bedankt Francine, jij ook een goed weekend!

  2. Mirte

    Wat een leuk filmpje weer!

    1. Thanks! 🙂

  3. Janet

    Ziet er lekker uit! Ik ga het morgen ook eens proberen met de kids.. Heb alleen geen kokos en cacao in huis, maar dat mag de pret vast niet drukken..

    1. Veel plezier met het maken Janet en inderdaad: ook zonder de kokos en cacao is het heerlijk! 🙂

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com