Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Speklappen uit de oven met honing-chilisaus
Knapperig geroosterde speklappen met een heerlijke honing-chilisaus. Super makkelijk om te maken want de oven doet al het werk!
Deze speklappen uit de oven zijn knapperig maar niet kanonhard uitgebakken en smaken zoet en licht pittig. De bereiding is erg simpel en het eindresultaat ontzettend lekker! In de zomer kun je ze prima op de bbq bereiden. Gebruik bij voorkeur wat dikkere speklappen (van de slager). Het vlees blijft dan wat sappiger en verbrandt ook minder snel. Dit recept heb ik gevonden op smulweb en hier en daar iets aangepast naar eigen smaak.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote dikke speklappen
- 1 el honing
- 1 el chilisaus
- 1 tl sambal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de honing, chilisaus en sambal door elkaar en wrijf de speklappen ermee in.
Leg de speklappen met marinade in een ovenschaal en bak ze circa 20 tot 30 minuten in de oven. Draai ze halverwege een keer om zodat beide kanten knapperig en goudbruin worden. Als de bovenkant te donker wordt, dek de speklapjes dan af met alufolie.
Wij aten er pittige sajoerboontjes en nasi goreng bij en hebben heerlijk zitten smullen!
Eet smakelijk!
Themarecepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 16:11
ik heb alleen een magnetron/grill kunnen de speklaphes ook in de grill? wil ze graag maken lijkt me heerlijk, heb alleen geen oven
om 11:49
Hoi Marijke, Je kunt ze zeker ook onder de grill maken. Grill eerst laten voorverwarmen en dan eronder leggen. Wel halverwege de baktijd de speklapjes omdraaien en regelmatig controleren of ze niet te snel gaan.
om 20:50
Graag toevoegen aan mailinglijst.
om 18:41
Heerlijk!! Voor herhaling vatbaar!!
om 17:17
Hoe stand van oven en hoe lang??
om 10:10
Excuus, wel handig om dit erbij te vermelden. 🙂 Ik heb het erbij gezet in bovenstaande omschrijving Marleen.
om 14:48
Hoi Anne ik,ik ga het vanavond maken,en eet er bietjes bij omdat het ook zoet is.groetjes van mij,
Hendrinq
om 08:55
Ze waren heerlijk!
Ik heb de honing vervangen door stroop en een beetje ketjap erbij.
Geserveerd met broccoli, rijst en zelfgemaakte babi pangang saus! Heerlijk.. Normaal hou ik niet van speklapjes, maar op deze manier wel.
om 10:50
Herkenbaar Maaike. Ik houd ook niet zo van speklappen, maar inderdaad: op deze manier bereid smaken ze heerlijk! 🙂
om 15:21
Hoi Annemiek,
Wat een leuke website heb je. Ik heb hem pas ontdekt en ga vandaag de cannelloni met spinazie maken. Wat betreft de speklapjes uit de oven met honing chilisaus, hoe lang en op hoeveel graden moeten ze in de oven?
Groetjes
Babs
om 17:54
Hoi Babs,
Allereerst bedankt voor het compliment 🙂 De speklappen moeten in totaal ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden. Houd echter wel in de gaten dat ze niet verbranden en draai ze halverwege de baktijd een keertje om. Ze moeten knapperig en goudbruin zijn.
Veel kookplezier!