Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Thaise mosselen met lente-ui en koriandernoedels
Mosselen zijn super veelzijdig en heel makkelijk om klaar te maken. Dit keer verwerkte ik de mosselen in een heerlijk geurend Thais gerecht met lente-ui en koriandernoedels, echt ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 kilo mosselen
- Stukje verse gember, fijn geraspt
- 1 stengel citroengras, gekneusd en in fijne ringen gesneden
- 2 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
- 1 rode peper, ontzaad en fijngehakt
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- 1 bosje lente-ui, in schuine ringen gesneden
- Vissaus
- 100 ml visbouillon (van bouillontablet)
- 1 limoen, rasp en sap
- 200 g eiernoedels, of mie
- Sojasaus
- Sesamolie + zonnebloemolie
Verder nodig
- Grote mosselpan, of kookpan met deksel
- Kookpan voor de mie
Bereiding
Bereid de noedels volgens de omschrijving op het pak. Spoel de mosselen goed af onder de koude kraan en verwijder eventueel zand, aangehechte schelpen of kapotte schelpen.
Gooi de mosselen weg waarvan de schelp zich na het wassen niet heeft gesloten, zeker wanneer ze na een ferme tik op de schelp nog steeds openstaan, ze zijn dan waarschijnlijk bedorven.
Verhit de mosselpan met een scheutje zonnebloemolie en fruit hierin de gember, limoenrasp, citroengras, limoenblad, knoflook en de helft van de rode peper tot ze beginnen te geuren.
Blus af met de visbouillon, wat limoensap en een paar druppels vissaus en breng dit aan de kook. Voeg dan de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook ongeveer 3-5 minuten of totdat de deksel omhoog komt. Haal de pan dan van het vuur en schud de pan een keer om.
Doe de deksel weer op de pan en zet nog een laatste keer terug op het vuur totdat alle schelpen openstaan, dit duurt enkele seconden, schud de pan eventueel nog een keer om te zien of alle schelpen openstaan.
Laat de mosselen niet langer koken dan nodig is, anders worden ze taai! Roer de mie na het afgieten los met een scheutje sesamolie, sojasaus en de helft van de lente-ui en koriander.
Schep de mie op borden en verdeel de mosselen erover. Bestrooi tot slot met de overige rode peper, lente-ui en koriander.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Deel je reactie