Bereiding
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje. Doe het koekkruim in een kom en voeg zoveel gesmolten boter toe tot het koekkruim aan elkaar blijft plakken. Je hoeft dus misschien niet alle boter te gebruiken. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet zolang in de koelkast.
De exacte hoeveelheid boter hangt af van het soort koekjes dat je gebruikt. Sommige koekjes slurpen meer boter op dan andere. Belangrijkste is dat het koekmengsel stevig en niet te kruimelig is, zodat het niet uit elkaar valt als je straks de taart aansnijdt.
Smelt de chocolade au bain-marie, houd 70 g gehakte Toblerone achter voor later.
Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de Philadelphia glad. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de Philadelphia en roer glad. Spatel de slagroom door het chocolademengsel. Spatel de achtergehouden Toblerone (houd hiervan nog een klein beetje achter om voor serveren over de taart te strooien) door het chocolademengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 6 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
Vlak voor serveren
Haal de Toblerone taart uit de springvorm en garneer met de overige Toblerone en bestrooi met de nogatine.
om 09:43
Hoi, ik heb de taart gemaakt en 20cm vorm gebruikt, maar de strooisels bovenop lijken me bij mij veel meer dan bij jou… welk formaat vorm heb jij gebruikt??
om 11:27
Hoi,
Ik wil graag een grotere springform gebruiken.
Is dat mogelijk met zelfde recept?
om 11:59
Oh ik zie dat Mariette de zelfde vraag stelde. Dus ik gebruik 600 gram Philadelphia roomkaas, 300 graamToblerone enz voor een springvorm van 24?
om 14:37
Hoi Maryam, ik denk dat dat idd zou moeten passen! Laat je me even weten of het gelukt is en hoe het resultaat smaakte? 🙂
om 23:18
Welke (amandel) koekjes heb je precies gebruikt ?
om 10:02
Hoi Willemijn, volgens mij had ik amandelkoekjes van Jules Destrooper, maar het kan ook met andere amandelkoekjes.
om 13:27
Dank je wel, Annemiek !
om 14:25
Hallo, wil de taart graag maken als kerstdessert, 1 ding is me niet duidelijk: chocolade en toblerone smelten au bain marie, daarna slagroom erdoor , moeten er in dit mengsel ook toblerone-stukjes worden doorgemengd of alleen bovenop als decoratie ? Als je taartvorm van 24 cm. gebruikt, zou dan anderhalf keer de hoeveelheid voldoende zijn. ?
om 16:20
Hoi Mariette, je spatelt een deel van de achtergehouden gehakte Toblerone door het chocolademengsel en een (kleiner) deel houd je achter om later over te taart te strooien. Voor een springvorm van die grootte denk ik idd ook dat dat voldoende is. Misschien een goed idee om de taart voor de Kerst alvast een keer te maken als proef, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan… 😉
om 13:55
Hoi
Kan je de Philadelphia ook vervangen voor iets anders
Groetjes sheranda
om 10:34
Je kunt ook een andere roomkaas gebruiken, zolang hij maar naturel van smaak is.
om 14:43
Is hier klopfix nodig in de slagroom?
om 10:36
Nee, niet nodig.