Toblerone taart

Een knapperige koekjesbodem en romige chocoladevulling met Toblerone; dat is natuurlijk een Toblerone taart! Makkelijk om te maken en je hebt geen oven nodig, hij stijft op in de koelkast!

Menu, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(19 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. Michelle

    Hoi, ik heb de taart gemaakt en 20cm vorm gebruikt, maar de strooisels bovenop lijken me bij mij veel meer dan bij jou… welk formaat vorm heb jij gebruikt??

  2. Maryam

    Hoi,

    Ik wil graag een grotere springform gebruiken.
    Is dat mogelijk met zelfde recept?

    1. Maryam

      Oh ik zie dat Mariette de zelfde vraag stelde. Dus ik gebruik 600 gram Philadelphia roomkaas, 300 graamToblerone enz voor een springvorm van 24?

      1. Hoi Maryam, ik denk dat dat idd zou moeten passen! Laat je me even weten of het gelukt is en hoe het resultaat smaakte? 🙂

      2. Willemijn

        Welke (amandel) koekjes heb je precies gebruikt ?

        1. Hoi Willemijn, volgens mij had ik amandelkoekjes van Jules Destrooper, maar het kan ook met andere amandelkoekjes.

          1. Willemijn

            Dank je wel, Annemiek !

  3. Mariette linders

    Hallo, wil de taart graag maken als kerstdessert, 1 ding is me niet duidelijk: chocolade en toblerone smelten au bain marie, daarna slagroom erdoor , moeten er in dit mengsel ook toblerone-stukjes worden doorgemengd of alleen bovenop als decoratie ? Als je taartvorm van 24 cm. gebruikt, zou dan anderhalf keer de hoeveelheid voldoende zijn. ?

    1. Hoi Mariette, je spatelt een deel van de achtergehouden gehakte Toblerone door het chocolademengsel en een (kleiner) deel houd je achter om later over te taart te strooien. Voor een springvorm van die grootte denk ik idd ook dat dat voldoende is. Misschien een goed idee om de taart voor de Kerst alvast een keer te maken als proef, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan… 😉

    2. Sheranda

      Hoi
      Kan je de Philadelphia ook vervangen voor iets anders
      Groetjes sheranda

      1. Je kunt ook een andere roomkaas gebruiken, zolang hij maar naturel van smaak is.

  4. Joyce

    Is hier klopfix nodig in de slagroom?

    1. Nee, niet nodig.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde