Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Tuna melt tosti
Tuna melt is een begrip in Amerika. Deze verrukkelijke tosti met romige tonijnsalade, tomaat en zacht smeltende kaas is inmiddels een ware klassieker te noemen. Na het proeven begrijp je direct waarom en ben je verkocht.
Ingrediënten
- 4 sneetjes brood
- Smeerboter
- Tonijnsalade, liefst zelfgemaakt!
- Plakjes kaas
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
Verder nodig
Bakblik bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer het brood aan een kant met boter en bestrijk twee boterhammen royaal met tonijnsalade, gevolgd door plakjes tomaat en kaas.
Dek af met de overige boterhammen, boterkant naar boven.
Leg de boterhammen op het bakblik en bak de tosti’s circa 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de tuna melt tosti’s iets afkoelen en snijd dan diagonaal doormidden. Serveer direct.
Eet smakelijk!
om 11:07
hoi Annemiek,
heb je ook een lekker recept voor tonijnsalade?
die van jouw ziet er erg lekker uit
groet gerie
om 11:46
Hoi Gerie,
Dat heb ik zeker! 🙂 De link naar het recept staat bovenstaand bij de ingrediëntenlijst.
om 16:54
Hoi Hoi,
Op hoeveel graden moet de oven?
Groetjes,
Chantal
om 18:31
Hoi Chantal,
Excuses! Ik heb het erbij gezet. Oven voorverwarmen op 200 graden.