Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Turks smulbrood
Dit verrukkelijke Turkse smulbrood heeft mij al diverse keren uit de brand geholpen. Als ik bijvoorbeeld dacht dat ik ‘niks’ meer in huis had om te koken, of geen zin had om boodschappen te doen. Alle ingrediënten voor dit gerecht heb ik standaard in huis. Ook Turks brood ligt meestal in onze diepvries. Turks brood is ongelofelijk luchtig en heerlijk om te beleggen. Ik maak er ook vaak croutons van voor over salades, of in de soep. Maar dit keer werd het een Turks smulbrood: een soort pizza van Turks brood en werkelijk om van te smullen!
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- Tomatenketchup
- Klein blikje maiskorrels, uitgelekt (je hebt niet alles nodig)
- 1 blikje tonijn op olie
- Handvol cherrytomaten, gehalveerd
- Handvol geraspte kaas
- Paar lente-uitjes, in ringen gesneden
- Halve plak feta of gepekelde witte kaas, in blokjes gesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bij ons is dat 225 graden.
Snijd het Turks brood doormidden; probeer ervoor te zorgen dat beide helften even dik zijn.
Bestrijk de opengesneden kant van het brood royaal met ketchup en bestrooi met de geraspte kaas.
Beleg vervolgens met alle overige ingrediënten en bestrooi met wat zout en peper.
Bak het brood ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en het brood knapperig en goudbruin is.
Sprenkel wat extra vierge olijfolie over het Turks smulbrood en serveer.
Eet smakelijk!
Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten
om 13:22
Deze is super super lekker!!!
om 20:27
OP het turksbrood heb ik de ingrediënten van “de op eigen risico bbq chiken pizza” gedaan. Dat was heerlijk!!
om 08:00
Mmmmm… ook jouw versie klinkt erg goed Elise! Die ga ik ook eens proberen. 🙂