Warme chocolademelk uit de film ‘Chocolat’

KERSTRECEPT NR. 3 - WARME CHOCOLADEMELKDeze verrukkelijke warme chocolademelk komt uit de even zo verukkelijke film ‘Chocolat’ en smaakt inderdaad sinfully delicious!

De film ‘Chocolat’ met onder andere hoofdrolspeler Johnny Depp is een absolute aanrader voor iedereen. Het verhaal gaat over de jonge moeder Vianne Rocher die met haar dochter Anouk aankomt in het fictieve Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes. Daar opent zij de kleine chocolaterie La Céleste Praline. Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen. Uiteraard gaat dit gepaard met een flinke dosis romantiek. In de film maakt Vianne deze hemelse chocolademelk en volgens haar zit het geheim hem in de chilipoeder.

Drankje voor 2 personen

Ingrediënten

 • 4 dl melk
 • 100 gram pure chocolade
 • 1 kaneelstokje
 • 1 vanillestokje
 • Snufje chilipoeder

Warme chocolademelk uit de film 'Chocolat'

Bereiding
Doe de melk, chilipoeder en het kaneel-, en vanillestokje in een pannetje en verwarm het op laag vuur.

DSC_0516_800x536

Laat het eventjes koken en zet dan het vuur lager. Voeg de brokjes chocolade toe. Laat de chocolade smelten en breng het nog even kort tegen de kook aan.

Warme chocolademelk uit de film 'Chocolat'

Giet het door een zeefje in een grote mok. Tot slot een flinke dot slagroom erop en garneren met wat chocolade schaafsel of cacaopoeder.

Enjoy!

Comments

 1. marjolein says:

  Moet het vanillestokje eerst open gesneden worden?

 2. Deze ga ik morgen maar eens proberen. Verrassend met deze smaken bijelkaar

 3. Ik heb deze net geprobeerd. Mijne was een beetje mislukt had er teveel chilipoeder erin. Zal het morgen nog eens proberen.

  • Ik heb er een mespuntje chilipoeder bijgedaan maar misschien kun je er beter gewoon steeds een snufje bij doen totdat je hem lekker vindt. Ik hoop dat hij je morgen wel goed zal smaken…!

 4. Echt helemaal nieuw voor me, deze chocomel met chili en kaneel. Het lijkt me echt lekker!

Speak Your Mind

*