Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aardappelwaaiers met kerrieolie
Deze aardappelwaaiers met kerrieolie zijn afgeleid van de Zweedse hasselback aardappels en zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt ze prima van tevoren bereiden zodat je ze op het laatste moment alleen nog maar de oven hoeft in te schuiven.
Bijgerecht voor 6 personen
Ingrediënten
- 6 vastkokende aardappels
- Kerrieolie, gekocht of zelfgemaakt
- Zeezout uit de molen
Verder nodig
Bakpapier, kwastje om te bestrijken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels met een mesje in dunne plakjes maar zorg ervoor dat ze nog net vastzitten aan de onderkant. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de aardappels erop. Bestrijk de aardappels rondom met de kerrieolie, bestrooi met wat zeezout en bak ze 20 minuten in de oven.
Haal de aardappels uit de oven; de aardappelschijfjes zijn nu als een waaier iets open gaan staan. Druppel wat olie over de aardappels zodat de kerrieolie ook aan de binnenkant zit.
Bak de aardappels opnieuw circa 25 minuten in de oven, of totdat ze zacht vanbinnen, goudbruin en knapperig aan de buitenkant zijn. Heerlijk bij een stukje kip of bijvoorbeeld deze gevulde kalkoenrolletjes.
Eet smakelijk!
Deel je reactie