Boerenkoolstamppot met jus en rookworst

Voor dit recept schakelde ik mijn moeder als hulplijn in. Zij maakt namelijk de allerlekkerste boerenkoolstamppot! Vroeger gruwelde ik van boerenkool, maar ja, wat wist ik toen helemaal? Gelukkig komt wijsheid met de jaren en weet ik dit gerecht inmiddels op juiste waarde te schatten. 

Toch heb ik dit recept net een beetje anders gemaakt dan mijn moeder dat doet. Je weet het moeders, ik ben eigenwijs! Mijn moeder kookt de boerenkool altijd al een dag (of meerdere dagen) van tevoren en maalt hem daarna nog fijner in de keukenmachine — de zakken fijngesneden boerenkool die je in de winkel koopt vindt mijn moeder te grof. Op de dag zelf hoeft ze dan alleen aardappelpuree te maken en de boerenkool erdoorheen te roeren. Omdat ik hier geen tijd voor had heb ik de boerenkool op de traditionele manier met de aardappels meegekookt en niet extra fijngemalen. Het resultaat is een heerlijke, stoere stamppot!

Mocht je toch zin en tijd hebben om de boerenkool extra fijn te malen, dan zou ik dat doen. Het resultaat is dan iets verfijnder.

Wereldgerecht, Seizoen, Hollandse recepten, Stamppot recepten, Snel, Herfstrecepten, Winterrecepten, Eenpansgerechten, Budget, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(1 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. J.P. Verasdonck

    Ik geef je moeder groot gelijk!
    Boerenkool altijd een dag vooraf klaarmaken.
    300 gr spekreepjes kleinsnijden en uitbakken tot ze knapperig zijn. Daarna 3 fijngesneden uien in het vet meebakken en tenslotte de fijngesneden boerenkool toevoegen, goed garen en regelmatig lmroeren. Ten slotte enkele flinke scheuten witte wijn of japanse sushiazijn er doorheen roeren. Af laten koelen en de wijn/sushiazijn een nacht laten inwerken!
    De rest weet je al

    1. Toni

      Ik heb het nog nooit zelf klaargemaakt maar zal het nu eens proberen en zien wat m’n Canadeze man daarvan zou denken

      1. O leuk! Ik ben ook heel benieuwd wat hij ervan vindt! 🙂

        1. Bea

          Verse Boerenkool in de diepvries doen.
          Bij het uithalen kun je het helemaal fijn knijpen.
          Resultaat hele fijne boerenkool.

          1. Dat is een handige tip Bea! Bedankt! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin