Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gebakken gele rijst met ei
Ik maak deze gebakken gele rijst vaak met de groenten die ik op dat moment heb liggen in de groentelade, en die op moeten. Gebruik voor dit gerecht dus gerust de groenten die jij nog hebt liggen, en geef je eigen draai aan dit heerlijke gerecht.
Ingrediënten
- 1 grote mok basmati rijst
- 100 g diepvriesdoperwten
- 125 g mager gerookte spekblokjes
- 3 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
- 1 gele paprika, ontzaad en in blokjes gesneden
- 1 wortel, geschild of geschrapt en in kleine blokjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
- 1 flinke tl gemberpoeder
- 1 flinke tl korianderpoeder
- 1 flinke tl koenjit/kurkuma
- 2 eieren
- olie om in te bakken
Eventueel nog wat augurken en gefrituurde uitjes om erbij te serveren.
Verder nodig
kookpan en koekenpan met deksel
Bereiding
Meet 1 grote mok rijst af en doe hem samen met 2 grote mokken heet water en een snuf zout in een kookpan. Breng het water aan de kook, zet het vuur zachter en doe de deksel op de pan. Kook in ongeveer 10 minuten de rijst beetgaar, het vocht zal helemaal opgenomen worden door de rijst. Roer de rijst los,
doe de deksel weer op de pan en zet opzij.
Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan op laag vuur, langzaam uit. Voeg dan wat olie toe en doe de ui, knoflook en specerijen erbij.
Fruit even mee totdat de ui zacht is.
Dan mogen de doperwten, paprika en wortel erbij, samen met een flinke scheut water.
Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof de groenten totdat het vocht verdampt is en de groenten beetgaar zijn. Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar.
Roer de eieren erdoor totdat ze gestold zijn en zet het vuur uit.
Roer tot slot de lente-ui door de rijst.
Serveer de rijst met wat augurken en gefrituurde uitjes.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Indische recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten
Deel je reactie