Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gekarameliseerde uien en Prosciutto pizza
Pure eenvoud op z’n best! Daar is deze gekarameliseerde uien en Prosciutto pizza het perfecte voorbeeld van. Weinig en eenvoudige ingredienten, maar wel van de allerbeste kwaliteit, zorgen ervoor dat je in een mum van tijd een verrukkelijk culinair maaltje op tafel tovert.
Ingrediënten
- 1x recept voor zelfgemaakt pizzadeeg of kant-en-klaar pizzadeeg
- 2 rode uien, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
- Flinke handvol geraspte Parmezaan
- 1 grote bol mozzarella, in plakjes gesneden
- 1 el bruine basterdsuiker
- 10 plakken Prosciutto (Italiaans gedroogde ham)
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (bij ons is dat 225 graden).
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de uien op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg dan de suiker toe en bak nog een paar minuten verder totdat de uien zijn gekarameliseerd.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en leg het deeg vervolgens op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel het deeg met wat olijfolie en bestrooi met wat grof gemalen zeezout.
Bestrooi de pizzabodem met 1/3 Parmezaan en beleg met de plakken mozzarella.
Verdeel de uien en Prosciutto erover en bestrooi met de overige Parmezaan.
Bak 10 tot 15 minuten in de oven of totdat de randen van het deeg goudbruin zijn en de Prosciutto knapperig is.
Snijd in stukken en serveer direct!
Eet smakelijk!
om 16:03
Wat een lekker recept! Ik twijfelde in de eerste instantie of het wel lekker zou worden met zo weinig ingrediënten, maar het was echt heerlijk!
om 16:44
Fijn Roos, de lekkerste gerechten maak je inderdaad met weinig ingrediënten. 🙂