Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Margarita cocktail – Viva la Mexico!
De Margarita cocktail komt van oorsprong uit Mexico en zou bedacht zijn, hoewel slechts speculatie, om op een nette manier de borrelshot ‘Tequila straight’ te drinken. Hierbij wordt er eerst wat zout van de hand gelikt, een shot Tequila gedronken en vervolgens een stuk limoen uitgezogen.
De tequilashot kan ik me nog goed herinneren van mijn uitgaanstijd, maar vandaag de dag gaat mijn voorkeur — en die van manlief — uit naar de Margarita cocktail: een volwassen, droge en frisse cocktail die perfect smaakt op een warme zomerdag!
Ingrediënten
- 3,5 cl Tequila
- 2 cl Cointreau
- 1,5 cl vers limoensap
- schoteltje met zeezout
- Handje geschaafd ijs
- 1 limoen
Verder nodig
- Cocktailshaker
- Cocktailglas
Bereiding
Schep wat ijs in een cocktailglas om het glas voor te koelen. Wrijf de rand van het cocktailglas in met limoensap en wentel de rand daarna door een schoteltje met grof zeezout.
Haal het ijs uit het cocktailglas en doe het samen met de overige ingrediënten in de cocktailshaker. Schenk de cocktail door de ‘strainer’ (zeef) in het cocktailglas en garneer de rand van het glas met een schijfje limoen.
Wereldgerechten, Mannenvoer, Mexicaanse recepten, Drankrecepten
Deel je reactie