Roerbak ossenhaas met paprika

Roerbak ossenhaas met paprika

Deze snelle roerbakmie met ossenhaas en paprika zag ik Gordon Ramsay eens maken in het tv-programma ‘Cookalong’. Het zag er zo simpel en verrukkelijk uit dat ik het direct wilde proberen. Na het proeven van dit gerecht ben je verkocht. Hier kan geen enkele afhaalchinees tegenop!

De gember die je overhoudt van dit gerecht kun je prima invriezen. Voor gebruik gewoon uit de diepvries halen, raspen wat je nodig hebt en weer terugleggen in de vriezer. Ook koop ik altijd meerdere pepertjes die ik invries. Zo hoef je de volgende keer, als je dit gerecht maakt, nog maar enkele verse ingrediënten in huis te halen.

Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten marineren + 15 minuten

Ingrediënten 

  • Pak eiermie
  • 400 gram ossenhaas, op de draad in smalle repen gesneden
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 3 rode paprika’s, in hele smalle repen snijden
  • Bosje lente-ui, in ringen snijden
  • Bosje koriander, fijnhakken
  • Handje taugé
  • 1 klein rood pepertje, zaad verwijderd en fijngehakt
  • Sesamolie + arachideolie
  • Rijstazijn
  • Sojasaus
  • Oestersaus
  • Zwarte peper en zeezout uit de molen
  • Sesamzaadjes, licht geroosterd

Bereiding
Meng de ossenhaas met de gember, knoflook, wat versgemalen zwarte peper, een flinke scheut sojasaus en een klein scheutje sesamolie. Dek af met folie en laat minimaal 15 minuten marineren.

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zet ondertussen een wok op het vuur en laat heet worden. Voeg 1 el arachideolie en 1 el sesamolie toe en schroei de ossenhaasreepjes snel dicht. Het vlees moet nog iets rauw zijn als je ze uit de wok haalt. Schep het vlees in een vergiet en vang het vocht op. Het vocht gebruik je later voor de saus. Kook de mie – volgens de instructie op het pak – beetgaar in de pan met water. Giet de mie af en roer om met wat sesamolie en de helft van de koriander.

Veeg de wok schoon met keukenpapier en laat weer heet worden. Voeg een eetlepel arachideolie en sesamolie toe en roerbak de paprika’s 2 minuten. Voeg dan de bosui en het pepertje toe en wok nog 1 minuut.

DSC_0020 (2)_800x549

Voeg als laatste de taugé en de overige koriander toe en wok nog 1 minuut.

DSC_0028 (2)_800x537

Schep de groenten bij het vlees in het vergiet. Veeg de wok weer schoon en zet op het vuur. Doe 4 el sojasaus, 2 el oestersaus, 1 el rijstazijn, wat sesamolie en het opgevangen vocht van het vlees en de groenten in de wok en kook dit kort in.

DSC_0033 (2)_800x582

DSC_0037 (2)_800x530

Zet het vuur uit en voeg de groenten en het vlees toe aan de saus. Meng door elkaar.

Roerbak ossenhaas met paprika

Maak de borden op. Leg wat mie op een bord en verdeel hier de groenten en het vlees over. Lepel er tenslotte nog wat saus over. Bestrooi tot slot met wat geroosterde sesamzaadjes.

Roerbak ossenhaas met paprika

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Angelina

    Goedemorgen Mieke,
    onlangs heb ik me ingeschreven voor jouw nieuwsbrief en ik moet zeggen dat ik, ondanks nog niks gemaakt te hebben, ontzettend blij ben met de recepten.
    Ze zien er heerlijk appetijtelijk en overzichtelijk uitgelegd uit.. Helemaal top!

    Nu heb ik alleen even een vraagje;
    Mag ik vragen welk merk sojasaus, rijstazijn en oestersaus jij gebruikt?
    Ik weet dat er verscheidene soorten zijn, maar daardoor zijn de smaken ook divers.
    Wil graag jouw recept maken -roerbak ossenhaas met paprika- vandaar!

    Vriendelijke groet,
    Angelina

    1. Beste Angelina, bedankt voor je mooie compliment! Ik haal deze ingrediënten bij de toko: Sakura traditional soy sauce, Otafuku sushi vinegar en Maekrua oyster sauce (uit Thailand). Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt, het is één van mijn favorieten! 🙂

      1. Angelina

        Beste Mieke, bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.
        Mijn excuus voor mijn late reactie.
        Eerlijk gezegd zie ik nu pas jouw antwoord.
        Het is mij op de een of andere manier helemaal ontgaan.
        Zat net het recept te bekijken en dacht, even kijken of er nog comments zijn.
        Zit ik het te lezen en na een paar minuutjes valt het kwartje pas dat het mijn eigen comment is, haha!
        Nou het recept heb ik nog niet gemaakt, dat gaat deze week en anders zeker volgende week gebeuren.
        Ik laat het je direct weten wat we ervan vonden.
        Fijne (kook) dag!

        1. Leuk Angelina, ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde