Zelfgemaakte shaslick

Zelfgemaakte shaslick

Vandaag geef ik je twee makkelijke marinaderecepten om zelf shaslick te maken. Beide marinades geven een heerlijk resultaat. Succes gegarandeerd!

Beide marinaderecepten zijn voldoende voor 500 gram vlees naar keuze, bijvoorbeeld varkenshaas of kipfilet. Na het marineren maak je de shaslicks volgens dit recept

Marinade 1

Ingrediënten 

  • 1 grote ui, gepeld en grove stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 rood pepertje, groene aanzet verwijderd
  • 1 grote tomaat, zaadlijsten en sap verwijderd
  • 3 el olijfolie
  • 4 el rode wijn
  • 1 el honing
  • 1 flinke tl cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • Zwarte peper uit de molen

Verder nodig
Blender

Bereiding
Gooi alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde saus.

Klaar is je marinade! Deze eerste marinade geeft het vlees een verfijnde en subtiele smaak, de rode wijn zorgt er o.a. voor dat het vlees heel mals wordt.

Marinade 2

Ingrediënten 

  • 2 el mayonaise
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el mosterd
  • 1 flinke tl cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • Zwarte peper uit de molen

Bereiding
Pel de knoflook, plet met een mes en hak hem fijn.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg middelgrote in stukken gesneden vlees toe aan de marinade, meng alles goed door elkaar en dek af met een stuk vershoudfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Voor het beste resultaat laat je het vlees een nacht in de marinade staan.

Deze marinade geeft mede door de mayonaise een romig en smaakvol resultaat, erg lekker!

Na het marineren maak je de shaslicks verder volgens dit recept.

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Barbecuerecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(23 stemmen)
18 reacties

Deel je reactie

  1. Marjolein

    Hallo Annemiek,

    Welke termijn kan ik gebruiken? heb dat nooit in huis..
    Ziet er wel héérlijk uit!!

    Groetjes

    1. Marjolein

      bedoel natuurlijk wijn..

      1. Dat maakt niet zoveel uit Marjolein, gewoon een klein flesje (250 ml) rode huiswijn is prima.

  2. Marnix Van Gelder

    Hallo,
    Ik heb marinade 2 geprobeerd omdat we die ingrediënten wel altijd in huis hebben en ik geen tijd had om naar de winkel te gaan. We hebben het in 2 porties gedaan en geserveerd aan 2x gasten die op de bbq kwamen. Iedereen heeft lopen smullen. Er kwam geen saus meer aan te pas en dat is voor mij een teken dat alle smaken kloppen. 1 wijziging, ipv repen spek heb ik een stuk doorregen genomen en forse stukken gesneden. Wij gaan hem zeker nog en x maken. Bedankt voor dit lekkers.
    Groet Marnix

    1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Marnix! 🙂

  3. Dzjerich

    Beste shaslik liefhebbers,
    Ik heb in Rusland van Moscow tot in Siberië Shaslik gegeten maar de recepten die hier worden vermeld zijn misschien heel lekker maar hebben niets met de originele Shaslik te maken. Op de de eerste plaats wordt Shaslik van in stukken gesneden varkensnek gemaakt Voor de marinade wordt witte wijn, zout, peper en veel in grove ringen gesneden ui toegevoegd. Knoflook kan maar is niet nodig. Een dag marineren en daarna de stukken vlees samen met de ui ringen op platte pennen rijgen en boven een rustig houtskool vuurtje roosteren tot ze gaar zijn. Het marinade vocht gebruiken om tijdens het roosteren af en toe over het vlees te sproeien. Heel lekker met bier of wodka, De platte pennen zijn nodig om te voorkomen dat het vlees tijdens het roosteren niet om de pen kan draaien.

    1. Bedankt voor je reactie en tip voor hoe het wel hoort. Ga ik zeker een keer proberen! 🙂

    2. Ronnie

      Dat mag dan de Russische versie zijn…… Shaslick wordt in de voormalige Sovjet Republieken op verschillende wijze gemaakt. I.p.v. witte wijn zie je ook rode wijn of bier als basis voor de marinade.

  4. natasja

    Oja en voor kilo dubbele ingrediënten?

    1. Ik schat dat je het voor een kilo vlees af kunt met 1,5 keer het marinaderecept.

  5. natasja

    Ik wil voor zaterdag shaslick maken zou ik het nu kunnen marineren en daarna invriezen? Zoja in blokken invriezen of eerst een paar uur laten marineren en dan gelijk met paprika ui en spek geregen en al in vriezen.

    1. Hoi Natasja, je kunt het vlees nadat je hem gesneden en met de marinade vermengd hebt direct invriezen. Dat is het makkelijkste. Haal het vlees een dag van tevoren uit de diepvries en laat in de koelkast rustig ontdooien.

  6. Inge

    De shaslicks zien er heerlijk uit. Die ga ik eind van de week maken voor op de BBQ.
    Heb jij een voorkeur voor marinade 1 of 2?

    1. Hoi Inge,

      Ik heb niet echt een voorkeur. Beide marinades geven een goed resultaat. Het belangrijkste is dat je het vlees de tijd geeft om te marineren (liefst een nacht), zodat alle smaken goed in het vlees kunnen trekken. Succes en ben benieuwd naar het resultaat … 🙂

      1. Inge

        De shaslicks gemaakt van het weekend voor op de BBQ. Ik heb marinade 1 gemaakt en het vlees de hele nacht in de marinade laten staan. Toch had er voor mij persoonlijk iets meer gekruide smaak aan het vlees mogen zitten. Ook doe ik volgende keer een stukje spek kopen en zelf dikkere plakken snijden. Die van mij bleven tijdens het bakken niet echt zitten.

        1. Hoi Inge, leuk om te horen dat je de shaslicks gemaakt hebt. Als je van meer gekruid houdt, kun je ze de volgende keer na het marineren en vlak voor het grillen nog extra bestrooien met een mengsel van paprikapoeder, snuf cayennepeper, zout en peper.

  7. Fabiola

    Op de foto zie ik een tube ketchup. Bij de ingrediënten staat echter tomatenpuree. Welke moet het zijn?

    1. Oeps, ik heb het direct aangepast! Het moet ketchup zijn. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde