Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Shaslick van de barbecue
Heerlijk gemarineerd vlees geregen aan een spies met stukjes spek, ui en paprika en geroosterd op de barbecue, ik ben dol op shaslick! De smaak van de voorverpakte shaslicks uit de winkel halen het in de verste verte niet bij deze zelfgemaakte.
Begin een dag van tevoren met het maken van de marinade zodat het vlees de hele nacht kan marineren. Zo kunnen alle smaken goed in het vlees trekken en krijg je het allerlekkerste resultaat!
Ingrediënten voor ongeveer 10 spiezen
- 1 portie shaslick marinade
- 2 grote varkenshaasjes
- 4 paprika’s (2x rood, groen en geel)
- 2 uien
- 10 lange repen spek, liefst iets dikker gesneden
Verder nodig
- 10 houten satéprikkers en eventueel aluminium barbecue schaaltjes
Bereiding
Week de houten satéprikkers in koud water. Snijd het vlees in middelgrote stukken. Maak de marinade en leg de stukken vlees erin, laat het vlees een nacht marineren.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en pel de uien. Snijd de paprika’s in vieren en vervolgens in stukken van dezelfde grootte als het vlees. Doe hetzelfde met de uien. Rijg eerst het begin van een reep spek op de prikker gevolgd door een stuk vlees, rijg dan het spek weer om het vlees op de spies en ga verder met een stuk paprika en ui, weer gevolgd door spek en vlees. Ga zo door totdat je 3 tot 4 stukken vlees hebt op iedere spies.
Grill de spiezen op het hete barbecue rooster van de barbecue of leg ze op een aluminium barbecue schaaltje op de barbecue, dit voorkomt dat er stukken vlees of groente tussen het rooster van de barbecue vallen.
Draai het vlees pas om als het niet meer plakt aan het rooster en grill ze aan alle kanten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Shaslicks die je niet direct wilt gebruiken kun je ook prima invriezen voor een volgende barbecue. Serveer de shaslicks met een gepofte aardappel met kruidenboter en een salade van zachte botersla.
Themarecepten, Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 11:37
Moet de marinade geheel van het vlees afgehaald worden voordat het op de BBQ gaat??
om 15:16
Nee hoor John, dat hoeft niet!
om 03:28
Rauw of al gegaard invriezen? Lijkt me erg handig
om 09:01
Rauw invriezen Marleen, gaat prima. 🙂 Wel ruim van tevoren eruit halen en laten ontdooien in de koelkast.
om 22:56
Was héérlijk.