Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ajam panggang boemboe roedjak van Lya
Dit keer een heerlijk Indonesisch gerecht ingezonden door Lya. Ajam panggang betekent geroosterde kip en boemboe roedjak is de saus/marinade waar de kip in geroosterd wordt. Het woord is aan Lya:
Hoi Annemiek,
Beloofd is beloofd hier het recept van Ajam panggang boemboe roedjak.
Ingrediënten
- 500 g kip in stukken
- 2 à 4 spaanse pepers
- 2 gesnipperde uien
- 2 tenen knoflook
- 4 cm sereh (ik heb poeder gebruikt)
- 1/4 blok santen
- 2 dl water
- zout
- 1 tl trassie
- 2 schijven laos (ik heb ook hiervoor poeder gebruikt)
Bereiding
Meng de kruiden door de uien, pepers en knoflook en wrijf het fijn.
Kook de kip met de santen, sereh, zout en kruidenmengsel in 2 dl water tot ze bijna gaar zijn.
De kip daarna roosteren in oven, grill of bbq. Ik heb het in de oven op een rooster gedaan op ca. 220 graden ongeveer 25 minuten. Wel een beetje van het kruidenmengsel erover heen gedaan.
Lekker met rijst en de sajoerboontjes van Keukenliefde.
Het recept van de kip komt uit het Inonesisch kookboek Van A tot Z.
Groetjes Lya
Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!
Wereldgerechten, Indische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Deel je reactie