Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Party food: Aziatische snackballetjes
Dit is het ideale hapje om te serveren tijdens een relaxed avondje voor de buis. Lauwwarm het allerlekkerst, maar ook koud niet te versmaden!
Hapje voor 4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 6 cream-crackers, fijn verkruimeld
- 1 el mosterd
- 1 ei
- 1 tl gemberpoeder
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 1 lente-uitje, in smalle ringen gesneden
Voor de saus
- 3 el hoisinsaus
- 3 el sushi-azijn
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 1 el sojasaus
- 1 tl gemberpoeder
Om te garneren
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
Kneed alle ingrediënten voor het gehakt (houd wat lente-ui achter voor garnering) door elkaar en vorm er met je handen kleine balletjes van. Verhit een koekenpan met wat boter en bak ze rondom goudbruin en gaar.
Verwarm ondertussen de saus ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje. Als de gehaktballetjes gaar zijn de saus toevoegen en de balletjes door de saus rollen.
Bestrooi de snackballetjes voor serveren met fijngesneden lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.
Enjoy!
Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Mannenvoer, Oranjerecepten, Voor bij de borrel
om 16:33
Wat is hoisinsaus bij voorbaat dank
om 11:14
Hoi Piet, hoisinsaus is een donkere, stroperige, zoete saus gemaakt van gefermenteerde zwarte bonen. Je vindt hem in de supermarkt.
om 19:43
Deze zijn heerlijk. Een echte topper op de verjaardag?!
om 11:38
Hoi Annemiek,
Waar kan ik de cream crackers halen en wat is het merk?
Groetjes,
Mariska
om 13:00
Gewoon in de supermarkt. Ik gebruik meestal Barber cream crackers van AH, maar een ander merk kan ook.
om 20:01
Erg lekker en niet alleen als snack maar ook bij het avondeten inzetbaar!
om 16:50
Jaaaa, dat kan zeker Mirte!
om 12:06
Hoi Annemiek,
Lijkt me lekker! Kun e i.p.v. sushi-azijn ook gewone azijn gebruiken?
om 15:08
Dat kan Joke, gebruik dan wel iets minder want gewone azijn is zuurder dan sushi-azijn.
om 16:16
Wil de ballen avond van tevoren klaarmaken en de volgende dag opwarmen. Kan dit met de saus er al bij?
om 14:59
ja hoor, dat kan! Wel op laag vuur opwarmen.
om 13:11
Zijn ze koud ook lekker?