Tip! Als je voldoende tijd hebt kun je de biefstuk 15 minuten of langer later marineren in een paar eetlepels van de afgekoelde teriyakisaus. Je hoeft de biefstuk dan niet te kruiden met zout en peper. Meer teriyakirecepten vind je hier.
Beef teriyaki met noedels

Een heerlijk wokgerecht dat snel op tafel staat is deze beef teriyaki met noedels, broccoli en paprika. Teriyakisaus kun je kant-en-klaar in een flesje kopen maar zelf maken is veel lekkerder en in een handomdraai (minder dan 2 minuten!) gemaakt. Je kunt hem ook al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voor dit recept heb je niet alle teriyakisaus nodig. De rest kun je afgedekt in de koelkast bewaren en gebruiken om bijvoorbeeld kip, varkenshaas of zalm in te marineren, of gebruiken als woksaus voor een volgende keer. In een gesloten flesje kun je hem zeker een week in de koelkast bewaren. Lees onderstaande tip voor je begint!
om 19:51
Waar vind ik Mirin ?
om 09:38
In de supermarkt bij de Aziatische afdeling.