Romige Indiase kip

Romige Indiase kip. Zin in een lekker kipgerecht? Deze romige Indiase kip staat snel op tafel en is heerlijk! Malse stukjes kipfilet in een Indiase madrassaus met romige kokosmelk en frisse stukjes appel. Lekker om te serveren met rijst en sperziebonen of bloemkool.

Romige Indiase kip

De madrassaus maak je met madraskruiden die je kant-en-klaar kunt kopen in de winkel, of die je zelf maakt. Waarschijnlijk heb je alle specerijen hiervoor al in je keukenkastje staan. Je maakt de saus lekker romig met kokosmelk, of – voor een iets frissere smaak – crème fraîche.

Appel

De stukjes appel smaken lekker bij de kip en geven dit gerecht een aangename bite en friszoete smaak.

Romige Indiase kip

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(15 stemmen)
9 reacties

Deel je reactie

  1. Bianca Roelofsen

    Sorry, dit léék niet eens op curry… En dan die appel! Ingrediëntenlijst klopt denk ik, niet.

    1. Hoi Bianca, ik ben wel benieuwd waarom je het niet op curry vind lijken? En wat is er met de appel? De ingrediëntenlijst klopt, maar als je tips of vragen hebt dan hoor ik het graag. 🙂

  2. Jessie

    Vandaag gemaakt. Een enorme aanrader! En niet geheel onbelangrijk; snel en eenvoudig.

    1. Leuk om te horen Jessie! 🙂

  3. C

    Misschien een domme vraag, 2 tomaten van Heinz hoe moet ik dat zien

    1. Marjolein

      denk zo’n tomaat stukjes in pakje van Heinz?

    2. Ingrid

      Dat vroeg ik me ook af, 2 pakjes dan?

      1. Hoi Ingrid, het moeten twee gewone tomaten zijn. 🙂

    3. Ik denk dat er per abuis een Heinz suggestie achter de tomaat is gezet. Maar het moeten twee gewone tomaten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde