Een kijkje in de keuken week 52 + allereerste familievlog! #1

Het eerste kijkje in de keuken van 2018! Hierin blik ik terug op de laatste week van vorig jaar — wat klinkt dat raar. We vierden Eerste Kerstdag bij mijn ouders en bleven Tweede Kerstdag lekker thuis. Afgelopen vrijdag vertrokken we voor een weekje naar Center Parcs Hochsauerland in Duitsland en daar zit ik nu ook dit kijkje in de keuken te schrijven. Ook kochten we een vlogcamera en probeerden we zoveel mogelijk te vloggen. Onze allereerste familievlog deel ik hierbij ook! — klik op de foto hierboven om de video te bekijken. Vanaf nu gaan we proberen om wekelijks of tweewekelijks een vlog met je te delen. Ik ben heel benieuwd wat je daarvan vindt.

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Eerste Kerstdag vieren we bij mijn ouders. Een paar weken geleden zat ik te bladeren door het magazine van Zusje&ZO en daarin zag ik een viergangenkerstmenu staan. Het sprak me direct aan en vandaag gaan we het hele menu maken. Iedereen helpt mee in de keuken. Supergezellig!

Dinsdag

Tweede Kerstdag. We slapen lekker uit en ontbijten samen.

Een kijkje in de keuken week 52

Overdag kijken we kerstfilms met hapjes erbij.

’s Avonds eten we pannenkoeken! Johan bakte ze volgens dit basisrecept. Mijn favoriete pannenkoek is met kaas, poedersuiker en stroop. Zo lekker, hartig en zoet. Zijn er meer mensen die dat doen?

Woensdag

Ik maak nog snel een hapje voor oudjaar: een zalmrol gevuld met basilicumroomkaas, een vleugje citroen en pijnboompitten. Het recept staat inmiddels online en vind je hier.

Een kijkje in de keuken week 52

’s Avonds eten we risotto met allerlei restjes groenten uit de koelkast die op moeten voordat we op vakantie gaan. Kliekjesrisotto, dat is altijd de allerlekkerste.

Donderdag

Momenteel lees ik het boek ‘Hoe overleef je’ van Dr. Michael Greger. Best serieuze kost voor mijn doen, maar ook superinteressant! Ik ga proberen om hier in januari een review over te schrijven.

Omdat alle kliekjes uit de koelkast op zijn en we niet teveel boodschappen willen halen voordat we morgen op vakantie gaan, eten Johan en ik een kant-en-klare diepvries margherita die we extra beleggen.

El krijgt een kommetje tomatensoep met soepstengels en kaasdipper uit het kerstpakket van Johan.

Een kijkje in de keuken week 52

Vrijdag

We vertrekken halverwege de ochtend naar Center Parcs Hochsauerland, vlakbij Winterberg in Duitsland. Lekker een weekje vakantie vieren! Als we aankomen gaan we meteen even een paar boodschappen doe bij de REWE supermarkt. Deze foto sturen we door naar de moeder van Johan. Zij gebruikt altijd graag rode bladgelatine om kwarktaart te maken en in Nederland verkopen ze alleen witte bladgelatine.

Een kijkje in de keuken week 52

Oma stuurt terug dat ze nog genoeg heeft, dus de gelatine gaat niet in het mandje. Eenmaal in het huisje ruimen we op en is het tijd om te chillen.

’s Avonds gaan we uit eten in een van de (buffet)restaurants in de plaza op het park. Best lekker gegeten moet ik zeggen.

Zaterdag

Gisteravond ging het sneeuwen en nu is alles wit! El trekt meteen haar skipak aan om buiten een sneeuwpop te maken.

De openhaard moet natuurlijk flink gestookt worden.

Een kijkje in de keuken week 52

We eten soep met een pantosti voor mij en Ella en een broodje bockworst voor Johan.

Daarna gaan we lekker zwemmen.

Zondag

Oudjaarsdag. Samen ontbijten met Duitse kaiserbroodjes!

Daarna gaan Johan en Ella nog even zwemmen en schrijf ik dit kijkje in de keuken.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Gelukkig Nieuwjaar iedereen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, Kookvideo's

3 reacties

Verdeel je liefde

 1. Vivian

  Leuk jullie vlog. Heerlijk relaxt en lekker ontspannen. Gelukkig zijn jullie even ” saai” als ons hi,hi. En de site is superleuk. De recepten zijn heerlijk. Ik heb er al heel wat gekookt. Ga zo door met de site en vlog. en een fijn 2018.

  1. Bedankt voor dat mooie compliment Vivian! Jij ook een fijn 2018! 🙂

 2. Edith van Tiel

  Wat leuk, je eerste volg! Ongecensureerd, helemaal zoals jullie zijn. En dat is echt een compliment!
  Ik heb ervan genoten!
  Edith.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin