Een kijkje in de keuken week 52-2019

Op deze laatste dag van het jaar deel ik het allerlaatste Kijkje in de keuken van 2019! Vanaf vandaag deel ik hem op dinsdag in plaats van maandag. Zo hoef ik op zondag niet per se meer achter de computer te duiken en kan ik die tijd lekker samen met mijn gezin doorbrengen. Veel plezier met dit allerlaatste Kijkje! Voor nu wens ik je alvast een gezond, gelukkig en smakelijk 2020 toe!

Maandag

Terwijl Johan en Ella-Marie ’s ochtends samen de kerstboodschappen halen, zit ik op kantoor achter de computer. ’s Middags gaan we met z’n drieën even naar Den Bosch. We halen wat lekkere kaasjes bij de kaasboer en Ella-Marie mag een versgebakken wafel uitkiezen in de wafelkraam. Natuurlijk kiest ze er een met roze glazuur!

Een kijkje in de keuken week 52-2019

Een kijkje in de keuken week 52-2019

Als we weer thuis zijn zetten we de hazenbouten die Johan en Ella vanmorgen haalde bij de slager in de marinade. ’s Avonds eten we pizza! Als toetje maken we s’mores uit de oven.

Dinsdag

Morgenavond is het Eerste kerstdag en gaan we eten bij mijn ouders. Ik zou een amuse (geitenkaasballetjes), hoofdgerecht (hazenpeper) en dessert (chocoladetaart) meenemen. Mijn moeder verzorgt het voorgerecht, de bijgerechten voor bij de hazenpeper en mijn vader zorgt voor bijpassende wijnen. De hazenpeper maak ik vandaag alvast, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Een kijkje in de keuken week 52-2019

’s avonds (kerstavond) word ik verbannen uit de keuken. Johan en Ella-Marie maken samen lekkere hapjes die op tafel komen tijdens het kijken van een dubbele aflevering van Chateau Meiland!

Woensdag

Eerste kerstdag! Johan maakt heerlijke eggs benedict met zalm voor het ontbijt. Hier kan ik elke dag wel mee ontbijten hoor. Heel makkelijk om te maken en zo lekker!

Na het ontbijt maak ik de chocoladetaart en Johan en Ella-Marie de geitenkaasballetjes voor het kerstdiner vanavond.

Een kijkje in de keuken week 52-2019

Een kijkje in de keuken week 52-2019

Daarna kleden we ons om en rijden we naar mijn ouders. Daar aangekomen maak ik eerst een rondje door het huis om alle kerstversieringen te bekijken die moeders heeft gemaakt. In elk hoekje van het huis is het kerst! Zo gezellig en knus.

Het kerstdiner ’s avonds ziet er ongeveer zo uit…

Donderdag

Tweede kerstdag blijven we thuis en houden een luilekkerdag. ’s Avonds gaan we met z’n drieën gourmetten. We hebben de eettafel een kwartslag gedraaid waardoor we nu ruimte hebben voor een zitje bij de houtkachel.

Vrijdag

’s Middags bezoeken we een paar woonwinkels. We zijn op zoek naar een lekkere stoel om naast de kachel neer te zetten. We kunnen nergens slagen en komen bij toeval terecht in een kringloopwinkel. Daar vinden we twee leuke fauteuils, een prachtige stoel in Engelse stijl die eruit ziet als nieuw (hoe heet zo’n stoel eigenlijk?) en twee leuke lampjes. Een uur later wordt alles thuisbezorgd! Superblij met onze tweedehands aankopen. Wie had dat ooit gedacht… De twee fauteuils hebben als enig minpuntje dat ik de kleur van de stof (donkerbruin) niet zo mooi vindt. Opnieuw stofferen is volgens mij erg prijzig en dat vind ik dan ook weer zonde voor een tweedehands stoel. De stof zit vastgenaaid aan de stoelen dus verven gaat ook niet. Tips iemand?

Een kijkje in de keuken week 52-2019

Deze prachtige stoel vonden we in de kringloopwinkel. De stof en het hout zien er nog uit als nieuw!

’s Avonds eten we soep en tosti’s. Daarna gaan we gezellig op visite bij Johan zijn ouders.

Zaterdag

Ik sta in de keuken om een januarirecept te maken. Deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en krokante nacho topping zijn zo lekker!

 

’s Avonds halen we een Chinese rijsttafel! Hadden we zoveel zin in.

Zondag

’s Ochtends bak ik een bananenbrood met frambozen (ik gebruikte gevriesdroogde omdat die geen vocht bevatten, maar je kunt ook verse of bevroren frambozen gebruiken) en chocolade. Een hele geslaagde variant. Het recept ga ik met je delen!

Ella-Marie legt het laatste stukje van de 1000-stukjes Jan van Haasteren kerstpuzzel!

Een kijkje in de keuken week 52-2019

’s Middags komen mijn ouders en broer even op visite en zetten we wat hapjes op tafel. Mijn moeder heeft haar befaamde vishapjes meegenomen.

Maandag

’s Avonds laten we een wensballon de lucht in…

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

 1. Anna

  Hoi,
  Zie onderstaande link. Je kan zelf je stoelen verven zonder de stof eraf te halen! Zelf heb ik het nog nooit gedaan maar het ziet er echt fantastisch uit.

  https://www.shabbytreats.com/annie-sloan-chalk-paint-op-stoffen-stoelen/

  groetjes Anna

  1. Hoi Anna, bedankt voor de tip!!! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde