Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 18 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 18 2024
Maandag
Romige Indiase kip
Romige Indiase kip. Zin in een lekker kipgerecht? Deze romige Indiase kip staat snel op tafel en is heerlijk! Malse stukjes kipfilet in een Indiase madrassaus met romige kokosmelk en frisse stukjes appel. Lekker om te serveren met rijst en sperziebonen of bloemkool.
Dinsdag
Raapstelenstamppot met graskaas
Een heerlijke voorjaarsstamppot met raapstelen, graskaas en spekjes. Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente die je qua smaak een beetje kunt vergelijken met spinazie en rucola. De jonge, frisse blaadjes en steeltjes zijn knapperig en licht pittig van smaak. Als je ze ziet liggen in de winkel, twijfel dan geen moment en neem ze mee!
Woensdag
Loco moco
Ga je mee op reis? Ik neem je mee naar Hawaï, een tropisch eiland in de Stille Oceaan met prachtige stranden, een weelderig groen landschap en een rijke inheemse cultuur. En je kunt er heerlijk eten. Loco moco is bij de Hawaiianen een geliefd ontbijt of lunchgerecht, maar ik vind het heerlijk als avondeten.
Donderdag
Griekse traybake met feta en tzatziki
Een traybake is mijn redder in nood als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar wel lekker wil eten. Deze Griekse traybake met gemarineerde aardappeltjes, courgette, paprika en feta is heerlijk. Je mikt alle ingrediënten op een groot bakblik en de oven doet de rest!
Vrijdag
Hartige taart met groenterolletjes en zalm
Indruk maken op gasten of familie met een feestelijk gerecht? Deze hartige taart met groenterolletjes en zalm ziet er prachtig uit en smaakt verrukkelijk. Het meeste werk zit hem in het schaven en oprollen van de groenterolletjes, maar als je daarvoor wat familieleden optrommelt om te helpen, is het klusje zo geklaard. Daarna kun je een salade maken of lekker onderuit zakken, de oven doet de rest van het werk!
Zaterdag
Club sandwich met eiersalade met gerookte kip
De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook zelf maak. Deze club sandwich is dik belegd met zelfgemaakte eiersalade, avocado, tomaat en kipfilet. Een heerlijke combinatie.
Zondag
Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem
Hoewel er meerdere recepten op KL staan voor aardbeienkwarktaart is er al ruimte voor meer. Dit keer maak ik een aardbeienkwarktaart met koekbodem! Voor het beste resultaat laat je de kwarktaart een nacht opstijven in de koelkast, dus begin op tijd!
Deel je reactie