Farfalle carbonara met prei en zalm

Farfalle carbonara met prei en zalm

Het is je vast niet ontgaan dat ik dol ben op carbonara: een fluweelzachte en romige saus gemaakt van alleen ei en Parmezaan. Snel, gemakkelijk en onweerstaanbaar lekker. En je kunt er eindeloos meer variëren bovendien.

Dit keer maak ik carbonara met farfalle pasta, prei en gerookte zalm. Zet je in 15 minuten op tafel. Gegarandeerd!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 g farfalle
  • 1 prei, schoongemaakt en in smalle ringen gesneden
  • 75 g Parmezaan, geraspt
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 150 g gerookte zalm
  • Paar sprietjes bieslook

Farfalle carbonara met zalm-8330

Bereiding
Kook de farfalle en prei beetgaar in licht gezouten water, de prei mag je iets later aan het kookwater toevoegen. Klop ondertussen in een ruime kom de eieren met Parmezaan los en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta en prei af en vang een kopje van het kookvocht op. Voeg de pasta en prei toe aan het eimengsel en hussel, totdat het ei gaat binden. De restwarmte van de pasta is voldoende om het ei en de Parmezaan te transformeren in een licht gebonden, fluweelzachte saus. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.

Garneer met in stukken gescheurde zalm en vers geknipte bieslook. Serveer direct.

Farfalle carbonara met zalm-8344

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. Mada

    Hallo
    Graag zou ik dit gerecht willen maken maar ik vraag me af of het veilig voor mijn kids is vanwege de eieren.
    Alvast bedankt voor reactie!
    Groetjes
    Mada

  2. Marion

    Ook van mij complimenten voor de duidelijke omschrijving en de lekkere recepten.
    Ik wil nu voor het eerst deze farfalle carbonara maken, maar voor 5 personen….
    Ik vind het dan moeilijk om in te schatten hoeveel ik dan van alles moet gebruiken….
    Voor het gemak wil ik het dan voor 6 personen maken, maar kan ik dan alle ingrediënten verdubbelen?

    1. Hoi Marian, om safe te zitten voor 5 personen zou ik 500 g pasta gebruiken en 5 eieren. De overige hoeveelheden kun je gewoon verdubbelen.

      1. Marion

        Dankjewel! Vanavond ga ik het proberen…….

        1. Marion

          Het was heerlijk!
          Nooit gedacht, dat ik dit zou kunnen maken.
          Bedankt!

          1. Haha, zo zie me maar: iedereen kan lekker koken Marion! 🙂

  3. Marthie Berns

    De site keukenliefde is een openbaring voor mij!
    Ik vind het leuk om te koken, maar heel veel gevoel heb ik er niet voor.
    Dan probeer ik farfalle carbonara met zalm. Heel eenvoudig enn met het stappenplan ook voor mij goed te maken. En lekker dat het was!
    Dat smaakt naar meer!!! Vandaag een eenpansschotel. Ik heb er nu al zin in!!!
    Heel veel dank!!!!!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde