Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Franse appeltaart
Appeltaartrecepten kun je nooit genoeg hebben! Omdat ik nog steeds in la douce France zit, deel ik vandaag een Frans appeltaartrecept met je. Deze Franse variant heeft een harde wenerbodem, een romige appelvulling en krokant kruimellaagje. Mmmm …
Onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten
- 225 g bloem
- 100 g koude boter, in blokjes
- 50 g suiker
- 1 eierdooier
- Snufje zout
Voor de vulling
- 6 Elstar appels, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
- 200 ml slagroom
- 40 g suiker
- 3 eidooiers
- 1 tl kaneelpoeder
- 30 g bloem
Voor de kruimellaag
- 80 g suiker
- 150 g bloem
- 100 g koude boter, in kleine blokjes gesneden
Verder nodig
Quichevorm 28 cm doorsnede met losse bodem, elektrische handmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in met boter.
Meng het bloem, de suiker en het zout in een kom. Kneed met koude handen, zo snel mogelijk, de boter erdoorheen tot er kruimels ontstaan. Doe de eidooier en 1 eetlepel koud water erbij en kneed nog even door. Stort het kruimeldeeg in de bakvorm en druk met je handen stevig in de vorm. Zorg voor een opstaand randje van ongeveer 1 cm.
Mix de slagroom, suiker, eidooiers en kaneelpoeder in een kom door elkaar. Zeef de bloem erboven en mix verder tot een glad beslag. Verdeel de appelplakjes over de taartbodem en schenk het beslag eroverheen.
Meng de suiker, bloem en boter met je handen tot een kruimeldeeg. Verdeel over de appelvulling.
Bak de appeltaart circa 40 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt en de appels zacht zijn. Haal de appeltaart na 15 minuten uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
Bestrooi de appeltaart vlak voor serveren met poedersuiker, of schep er een flinke dot lobbig geklopte slagroom bovenop.
Bon appétit!
Wereldgerechten, Franse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 14:42
Er staat dat ik een springvorm moet gebruiken, klopt dat wel?
om 09:15
Hoi Jeanny, een springvorm kan ook hoor maar ik gebruikte idd een quichevorm en geen springvorm. Heb het aangepast! Dankjewel voor je reactie.
om 18:51
heerlijke taart, ik heb hem zelf met ananas gemaakt!
om 23:10
Wow dat ziet er goed uit! Klinkt echt super lekker en ga ik zeker eens uitproberen!
om 15:09
Deze appeltaart ziet echt ontzettend goed uit. Het is al een tijdje terug dat ik een appeltaart heb gebakken, maar na het lezen van dit artikel voel ik me zeker geïnspireerd.
om 12:49
Oh.appeltaart.heerlijk.:-)
om 09:55
Wat een heerlijk recept weer! Een lekker stukje appeltaart gaat er altijd wel in.