Bereiding
Kook de aardappels met schil in een pan met ruim kokend water, 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat even uitstomen. Laat de aardappels iets afkoelen.
Bak ondertussen de bacon knapperig uit in een koekenpan met een klein scheutje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Halveer de aardappels over de lengte en hol ze iets uit met een theelepel. Doe de uitgeholde aardappel in een kom en prak fijn. Verkruimel de bacon boven de kom met de aardappel en voeg de overige ingrediënten (houd de helft van de kaas achter) toe. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Leg de uitgeholde aardappels op het bakblik en vul ze met het aardappelmengsel. Bestrooi met de achtergehouden kaas.
Bak circa 8 tot 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Je kunt ze ook gratineren onder een hete ovengrill als je oven die functie heeft.
Deel je reactie