Ook lekker met kip in plaats van garnalen. Bereid die op dezelfde manier als de garnalen. Het recept blijft hetzelfde.
Jambalaya
Deze jambalaya met gebakken rijst, paprika, chorizo en garnalen is een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat. De zoetpittige cajunkruiden maken dit gerecht hartverwarmend.
Jambalaya
Er zijn niet veel gerechten op te noemen die bijzonder genoeg zijn om er een lied over te schrijven, maar Jambalya is er één van. Countryzanger Hank Williams schreef het nummer ‘Jambalaya (On the Bayou)‘ en scoorde er in 1952 een grote hit mee. Hoewel dit heerlijke rijstgerecht – dat waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in het zuiden van Amerika en Spaanse en Creoolse invloeden heeft – al vele generaties heeft overleefd, is het vandaag de dag nog steeds een populair gerecht.
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 21:15
Vandaag gemaakt, met kip in plaats van garnalen. Het was echt heerlijk!
om 13:44
Leuk om te horen Stefanie!
om 18:31
Heerlijk, dit voor de eerste keer gemaakt, is weer een blijvertje. Was heerlijk smeuïg.
4 x in de week genieten we van je recepten, ieder keer wat anders..
om 09:21
Wat leuk om te horen Tonny! 🙂
om 17:08
Echt een super gerecht! Ik heb het laatst voor het eerst gemaakt met couscous en de hamblokjes weggelaten. Jammer dat garnalen zo duur zijn, anders zou ik dit zekee vaker eten! Vandaag staat ie weer op het menu!
om 10:36
Jouw variant klinkt ook heerlijk Elisa. 🙂
om 19:26
Vanavond weer gemaakt en gegeten…echter ik blijf het aan de droge kant vinden…hoe kan ik het smeuïger maken? Heb je enig idee?
om 15:52
Hoi Irma, je zou bijvoorbeeld wat kippenbouillon toe kunnen voegen.
om 17:56
Is inderdaad een optie… of ipv tom puree gepelde tomaten bedacht ik later…
om 10:42
Dat kan natuurlijk ook Irma, maar dan krijg je wel echt een tomatensaus.
om 09:06
De rijst neemt veel vocht op dus met 1 blikje zou dat misschien nog wel eens mee kunnen vallen… ik ga het vanavond proberen, ik laat het je weten.
om 18:49
Ik heb er een half blikje tomatenblokjes door gedaan, was iets smeuïger dan alleen maar tomatenpuree. Voor mij een goed alternatief… verder blijft het een lekker recept!
om 11:46
Goede tip Irma, blij om te horen dat het weer gesmaakt heeft. 🙂
om 10:30
Dit staat vanavond op de planning. Rijst net gekookt.
om 17:27
Leuk Irma, hopelijk heeft -ie goed gesmaakt! 🙂
om 22:41
Het heeft zeker gesmaakt. Ik heb de hamblokjes weggelaten en er wat diepvriesdoperwtjes doorheen gedaan. het gerecht was lekker pittig. Het was zeker voor herhaling vatbaar!
om 23:55
Echt super lekker, een aanrader en voor herhaling vatbaar
om 10:40
Leuk om te horen Rene!
om 19:31
Heerlijk!!! De garnalen heb ik vervangen voor kip 🙂
Lekker makkelijk, echt zo klaar!
om 11:30
Goed idee Elisa, met kip. Heerlijk! 🙂
om 10:11
Die ga ik zeker maken, bedankt voor het heerlijk recept.
om 10:13
Graag gedaan Lia!