Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ben je op zoek naar een heerlijk en makkelijk te maken gerecht dan is dit zeker iets voor jou: krokant gebakken worst met bacon en gepofte knoflook van het bakblik. Serveer met pittige aardappelpuree en simpele maar Oh zo lekkere rode uienjus.
Ingredienten
Verder nodig
Bakblik
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op ieder worstje een blaadje salie en wikkel hier een plakje bacon omheen.
Leg de worstjes op het bakblik. Snijd de bol knoflook doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden tussen de worst. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en hussel alles even door elkaar.
Bak de worstjes in ongeveer 20 minuten knapperig, goudbruin en gaar. Draai de worstjes halverwege de baktijd een keertje om en controleer of de knoflook niet verbrandt. Haal de knoflook eventueel eerder uit de oven of draai ze om zodat ze met de snijkant naar boven liggen. De knoflooktenen kun je naderhand zo uit de bol drukken en hebben een verrukkelijke zachte en gepofte smaak gekregen.
Serveer de worstjes en knoflooktenen bijvoorbeeld met deze pittige aardappelpuree en verrukkelijke rode uienjus.
Eet smakelijk!
Tip! In plaats van de bacon om de worst heen te wikkelen, kun je de bacon ook naast de worst op het bakblik leggen. Op die manier wordt ook het vel van de worst zelf lekker krokant.
Wereldgerecht, Vleesrecepten, Mannenvoer, Engelse recepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht
om 20:06
dit had ik vanmiddag moeten weten.
gewo
on de worst gebakken en met zuurkool gegeten.
Dit had ik vanmiddag moeten weten
ik heb de worst gewoon gebakken en met
zuurkool gegeten. Ik heb zo’n vermoeden
Dat dit in combinatie met zuurkool ook best lekker is.