Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui

Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui

Deze Oosterse wrap met kip, witte kool en chilisaus is echt verslavend lekker! De kip wordt van tevoren gemarineerd in een verrukkelijke zelfgemaakte Oosterse marinade. Probeer het maar, je zult versteld staan…

Ik gebruik in dit recept kipfilet maar je kunt ook kippendijenvlees – bot en vel verwijderd – gebruiken.

Ingredienten voor 4 personen
4 kipfilets
4 tortillawraps
Portie Oosterse vleesmarinade
Flinke handvol gesneden witte kool, zelf snijden of zakje kant en klaar gesneden
Bosje lente-ui, in ringen gesneden
Paar takjes koriander, grof gehakt
Mayonaise
Zoete chilisaus

DSC_1265_800x536

Verder nodig
grillpan

Bereiding
Maak de vleesmarinade en snijd de kipfilet in, niet te kleine,  stukken. Laat de kip zeker 2 uur marineren.

DSC_1627_800x536

Haal de kip ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur te komen. Verhit de grillpan en grill de tortillawraps aan beide kanten, zonder olie, totdat ze grillstrepen krijgen.

DSC_1278_800x536

Leg de wraps op een bord en bak de kip in de grillpan tot deze gaar, maar nog wel sappig, is.

DSC_1683_800x536

Verdeel de kip over de wraps, gevolgd door de witte kool, lente-ui, koriander en verdeel er wat mayonaise en chilisaus over.

DSC_1685_800x536

Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui

Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui

Vouw ze dicht en serveer met wat knapperig gebakken frietjes. Eet smakelijk!

Aziatische recepten, Campingrecepten, Hoofdgerecht, Kiprecepten, Mannenvoer, Thema recepten, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
12 reacties

Verdeel je liefde

  1. Lynsey

    VAn de week gegeten en het was heerlijk! Ben echt fan van je recepten. Heb echt al veel van je gemaakt. ?
    Elke week kijk ik op je site om ideetjes op te doen.

    Groetjes,
    Lynsey

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Lynsey! Bij goed weer bereid ik dit gerecht ook graag buiten op de barbecue, dat is echt genieten.

  2. Miranda

    Hallo Annemiek, ik heb een vraagje. Moet de wittekool eerst nog geroerbakt worden of strooi je rauwe reepjes eroverheen?

    1. Rauwe reepjes Miranda, dat is echt het allerlekkerst. Daarom is het ook belangrijk om hem flinterdun te snijden.

  3. Minoe

    Na de Turkse wrap werd deze wrap thuis minder goed ontvangen. Kwestie van smaak denk ik, want ik vond hem in tegenstelling tot mijn man wel heerlijk.

    1. Inderdaad Minoe, smaken verschillen. Gelukkig maar. 😉 Fijn dat ie jou gesmaakt heeft.

  4. Mirte

    Een heerlijk gerecht zeg en ik had daarbij ook zelfgemaakte mayonaise gemaakt, dus we hebben weer met veel smaak gegeten.

    1. Mmmm… Met zelfgemaakte mayonaise maak je dit gerecht inderdaad echt helemaal af. Top Mirte!

  5. Vanessa

    Ik ben echt helemaal weg van dit recept! Vanavond staat dit zeker weer op het menu. De verschillende smaken plus dat het echt kei makkelijk te maken is, ideaal!

    1. Hoi Vanessa, wat leuk om te horen!! Het is inderdaad een fantastisch gerecht, wij zijn ook fan! 🙂

  6. carla

    Die ga ik zeker eens naken super zeg
    net voor 1 persoon goed te doen zonder friet naruurlijk

    1. Hoi Carla,

      Zeker goed te doen, je hoeft eigenlijk alleen de kip de grillen, de rest is wat snijwerk. Je zult er zeker van gaan smullen!

      Annemiek

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com