Perfect gepocheerde eieren: zo doe je dat!

Gepocheerde eieren-9069

Ik kan dolgelukkig worden van de meest simpele dingen. Neem bijvoorbeeld dit: een gepocheerd ei. Dat kleine, verrukkelijke stukje vrolijkheid scoort zomaar een 10 op de KeukenLiefde’s Schaal van VerrukGeluk. Asperges met ham, een knapperige tosti, een geroosterd sneetje brood, een stukje zalm, of gehakte biefstuk: met een gepocheerd ei ondergaan ze als bij toverslag een culinaire metamorfose waarbij veel chique maaltijden verbleken. Moeilijk, zo’n gepocheerd ei? Ben je mal! Water aan de kook brengen is lastiger. Het enige wat je nodig hebt zijn verse eieren – hoe verser, hoe beter. O, en een pannetje water. Kijk maar mee …

Ingrediënten

  • Kakelverse eieren

Verder nodig
Ruime kookpan, klein rond schaaltje, schuimspaan

Bereiding
Vul de pan met water en breng het water aan de kook. Zet het vuur dan laag, zodat de bubbels verdwijnen. Het water moet wel heet zijn, maar mag niet meer koken.

Manier 1

Tik een ei in het schaaltje en laat het schaaltje gedeeltelijk in het water zakken, zodat het volloopt met water. Keer dan het schaaltje om en laat het ei in het water glijden. Ga niet roeren in het water, anders vliegt het eiwit alle kanten op. Als je een grote pan hebt, kun je eventueel meerdere eieren tegelijk pocheren, maar let op dat de eieren elkaar niet raken.

Manier 2

Tik een ei in het schaaltje. Roer met een lepel door het water, zodat er een klein draaikolkje ontstaat (niet te hard roeren!). Laat het ei in het midden van het draaikolkje zakken. Onderstaande eieren maakte ik met behulp van het draaikolkje. Ze hebben een iets andere vorm dan de eieren van manier 1. Snijd de randen eiwit rondom netje af, zodat je mooi gevormd eitje overhoudt.

Welke manier je ook kiest: na drie minuten is je ei perfect! Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en schuif hem op een bord.

Gepocheerde eieren-9073

Gepocheerde eieren-9074

Gepocheerde eieren-9076

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Inspiratie, Ontbijtrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde