Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pesto ovenschotel met krieltjes, broccoli en kip
Aangezien onze diepvries nog vol ligt met Aviko producten die we na afloop van de Aviko kookworkshop meekregen, was deze heerlijke ovenschotel met krieltjes, broccoli en kip in een handomdraai gemaakt. Wij gebruikten voor dit gerecht de Aviko zakken Kokkerellen à la Julia waar alles al in zit, maar je kunt dit gerecht natuurlijk ook prima maken met zelf gekochte, losse producten.
Inmiddels zijn de zakken Aviko Kokkerellen uit het assortiment gehaald en niet meer verkrijgbaar. Gelukkig kun je dit gerecht net zo makkelijk maken zonder Aviko Kokkerellen. Onderstaand geef ik aan welke ingrediënten er in de zakken zaten. Nog meer heerlijke ovenschotel inspiratie nodig? Probeer ook deze broccoli-ovenschotel met kip, champignon en krieltjes, pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais en deze broccoli-ovenschotel kip pesto eens.
Hoofdgerecht voor vier personen
Ingrediënten
- 2 zakken Aviko Kokkerellen à la Julia (inhoud per zak: 375 gram voorgekookte krieltjes met schil, 324 gram rauwe groenten – broccoliroosjes, ui en rode en gele paprika, 30 gram pestosaus en een zakje Parmezaansnippers)
- 2 grote scharrelkipfilets, in middelgrote blokjes gesneden
Verder nodig
Braadslee, aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gooi alle ingrediënten uit de zakken, samen met de kip in de braadslee en meng met je handen goed door elkaar.
Was je handen goed. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de ovenschotel ongeveer 30-40 minuten, of totdat alles gaar is.
De laatste 10 minuten van de oventijd kun je de schotel nog even zonder aluminiumfolie in de oven zetten, zodat alles een licht kleurtje krijgt.
Wij waren erg te spreken over dit gerecht. Het is echt ontzettend lekker en in minder dan 5 minuten voorbereid.
Eet smakelijk!
om 19:30
Begrijp ik goed dat je de kip er rauw bijvoegt?
om 10:48
Klopt Line.
om 13:57
Mijn gerecht staat klaar voor vanavond en ik kom er net achter dat ik geen alu folie in huis heb. Kan ik de ovenschaal ook afdekken met een deksel?
om 20:07
Vanavond dit recept gemaakt, echt voor herhaling vatbaar, , heel erg lekker, smaakvol!
om 11:53
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Jacqueline! 🙂
om 11:35
We hebben het recept al 2x gemaakt! Echt ontzettend lekker!
om 09:44
Superleuk om te horen Mariska! 🙂
om 14:12
Gisteren dit recept gemaakt. Ik vond het erg lekker.
om 18:20
Misschien nog even bij de ingrediënten zout en peper vermelden……. staat er niet bij maar zonder is het een beetje flauw. Heerlijke schotel is het verder!