Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais
Ben jij ook zo dol op makkelijke ovenschotels? Dan is dit het gerecht voor jou! Een heerlijke pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais, smeuïg op smaak gebracht met simpele tomatenketchup. Een verrassend lekker gerecht dat ook nog eens erg low budget is!
15 minuten + 30 minuten in de oven
Ingrediënten
- 500 g pasta naar keuze
- 1 broccoli
- Klein blikje maiskorrels (ik had een groot blik, maar gebruikte de helft)
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
- Bakje hamblokjes
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Flinke kneep tomatenketchup
- Flinke handvol geraspte kaas
Verder nodig
Ovenschaal, vergiet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de broccolistronk. Snijd de stronk in plakken. Kook de broccoli beetgaar en giet af in een vergiet. Kook daarna de pasta beetgaar en voeg toe aan de broccoli, in het vergiet.
Doe de broccoli en pasta in een ruime schaal en roer los met wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat olie en fruit op laag vuur de uien en knoflook totdat ze zacht zijn. Voeg de hamblokjes en Italiaanse kruiden toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de uien, ham, uitgelekte maiskorrels en tomatenketchup toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat extra ketchup, zout en peper.
Verdeel de pasta in een ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover.
Bak 20-30 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
Eet smakelijk!
Ovenschotels, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Pastarecepten
om 21:19
Kun je de broccoli ook vervangen voor een andere groente? Hier zijn ze niet zo dol op broccoli vandaar.
om 21:23
Vervang door wat je maar wil Ingrid. Bloemkool, sperziebonen, champignons, pompoen. Alles kan en mag!
om 10:20
Wat zou ik ipv tomenketchup kunnen gebruiken? Heb één met een tomaten allergie in huis..
om 17:06
Mmmm staat bijna in de oven! Heb Dora pasta gebruikt 😉 jij hebt zulke lekkere recepten ! Ga zo door! ! Liefs Kim
om 10:01
Leuk Kim! Hopelijk heeft het goed gesmaakt. 🙂
om 16:04
Hoi Annemiek,
Dit recept ga ik morgen maken. Dan zijn er ook kleinkinderen
en dit is een heel kindvriendelijk recept.
Heb er nog één Tunesiche pasta die ooit in de allerhande
heeft gestaan. Ook kindvriendelijk. die gooi ik ook regelmatig in de strijd.
Weet je wat zo fijn is. grote mensen vinden het ook heerlijk
Groetjes Lya
om 20:03
Leuk Lya! En ik ben het helemaal met je eens; dit recept is lekker voor zowel jong als oud(er) 😉
om 21:20
Hoi Annemieke,
Het recept is gemaakt, Heerlijk.
Dit wordt een blijvertje.
Groetjes Lya
om 22:35
Leuk om te horen Lya!