Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Provencaalse courgettes
Dit is een heel eenvoudig te maken en bijzonder smakelijk bijgerecht uit de Provence, Frankrijk: provencaalse courgettes. De courgettes worden op laag vuur zachtjes gestoofd in het vocht van tomaten. Heerlijk met gebraden lamsrack (recept volgt) en pommes boulangère.
Ingrediënten
- 2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden
- 2 tomaten, gewassen en in stukken gesneden
- Zout en peper uit de molen
- Olijfolie
- Takje tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- Klein handje basilicumblaadjes om te garneren
Bereiding
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de courgettes even lichtjes aan. Voeg de tomaten, tijm, laurier en knoflook toe en breng goed op smaak met zout en peper.
Zet het vuur laag en stoof de courgettes totdat ze zacht zijn. Doe eventueel de deksel op de pan om het garingsproces te versnellen.
Bestrooi de courgettes vlak voor serveren met de verse basilicumblaadjes en druppel er nog wat extra vierge olijfolie overheen.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Franse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 12:20
Wat heb je toch altijd heerlijke recepten…….. Ga dit zeker maken en verheug me op je lams rack!
om 12:23
Bedankt Heleen! Ik zal niet te lang wachten met de lamsrack publicatie! 😉
om 12:19
Heerlijk receptje voor herhaling vatbaar 😋