Romige kokosrijst

Romige kokosrijst

Deze romige en geurende kokosrijst met frisse limoenblaadjes smaakt verrukkelijk en is een perfecte begeleider van tal van Aziatische gerechten.

Rijst koken
Veel mensen gieten de rijst na het koken af waarmee je ook meteen alle smaken wegspoelt. Zonde! Wanneer je precies de juiste hoeveelheid vocht toevoegt zal de rijst al het vocht opnemen en blijven alle smaken behouden. Om rijst te koken kun je als richtlijn het volgende aanhouden: voeg 1,5 keer zoveel vocht toe als rijst, of zorg ervoor dat het vocht in de pan een duimbreedte boven de rijst uitkomt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 (koffie) kopjes basmati rijst
  • 1,5 kopje kippenbouillon, of water
  • 1,5 kopje kokosmelk*
  • 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)

*De overige kokosmelk kun je eventueel gebruiken voor dit heerlijke kip-kerrie gerecht en de rijst hiermee serveren.

Bereiding
Doe de rijst in een ruime pan en voeg de kippenbouillon, kokosmelk en limoenblaadjes toe.

Romige kokosrijst

Breng met de deksel op de pan aan de kook. Zet dan de deksel schuin op de pan en zet het vuur laag. Kook ongeveer 15 minuten heel zachtjes verder en zet dan het vuur uit. Laat met de deksel op de pan 5 tot 10 minuten verder nagaren totdat al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Verwijder de limoenblaadjes en roer de rijst voorzichtig los. Serveer met bijvoorbeeld ajam of babi ketjap, sajoer boontjes of gewokte witte kerrie kool.

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Waikina

    Heerlijk recept en dan met name de combinatie met wittekoolkerrie of wittekerriekool..;-) Ook nu geleerd dus dat rijst afgieten in die zin jammer is maar ik vind het gebruik van kokosmelk in dit gerecht én met name de toevoeging van limoenblaadjes erg geslaagd. Opvallend lekkere smaak dus samen met de kool en een zeer goede vervanging/afwisseling met sajoerboontjes, vooral wanneer je een pittige kerrie toevoegt aan de witte kool. Dank voor het recept, staat hier geregeld op het menu.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde