Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Sperziebonen met spek en ui
Deze heerlijke sperziebonen met spek en ui kregen we onlangs als bijgerecht geserveerd in een gezellig Duits restaurant. Gelukkig hoef je er niet speciaal de Duitse grens voor over, want ze zijn supersimpel om te maken!
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 4 plakjes ontbijtspek of bacon, opgerold en in smalle repen gesneden
- Olijfolie
- Zout en peper
Verder nodig
Koeken- of hapjespan met deksel
Bereiding
Was de sperziebonen en verwijder de puntige uiteinden. Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met licht gezouten water en spoel ze daarna in een vergiet goed af met koud water, om te voorkomen dat ze verder doorgaren.
Vang een kopje van het kookvocht op en bewaar. Laat de sperziebonen uitlekken. Je kunt dit eventueel ook al een dag van tevoren doen.
Verhit ondertussen een koeken- of hapjespan met wat olie en fruit de sjalot en het spek op laag vuur, totdat het spek begint te kleuren en de sjalot zacht is.
Voeg de sperziebonen en een scheutje van het opgevangen kookvocht toe, doe de deksel op de pan en smoor de sperziebonen op laag vuur zachtjes verder, totdat het vocht verdampt is en de sperziebonen door en door warm zijn. Breng eventueel extra op smaak met wat zout en peper.
Schep de sperziebonen op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Duitse recepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 14:54
Ook wij werden met deze boontjes verwendin een Duits hotel. Heerlijk! Bedankt voor je recept, ik ga ze vanavond maken.
om 15:43
Of een scheutje sesamolie, met pinda’s en wat rijst, ook heel lekker
om 17:38
im not the real obama im the real deal
om 13:41
En dan lekker een stukje kip en rijst erbij… Mmmm, heerlijk!
om 13:16
Ik doe hier altijd nog een scheut ketjap manis en thaise chilisaus bij! Maakt hem nog net wat lekkerder 🙂