Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelf suikerstroop (siroop) maken
Suikerstroop of suikersiroop is een vloeistof waarin suiker is opgelost. Suikerstroop is dikker dan suikersiroop. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de kant en klare bruine schenkstroop van Van Gilze. Soms heb je voor een recept echter blanke suikerstroop (of siroop) nodig. Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken!
Bereiding voor ca. 750 ml
Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen. Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen. Breng de stroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat hem daarna helemaal afkoelen en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.
Bovenstaande foto heb ik van The Cooking Blondes Club.
Basisrecepten, Zoete keuken, Drankrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 10:33
Is het ook mogelijk de siroop op smaak te brengen met b.v. amaretto en daar een cake mee in te smeren?
om 10:27
Hoi Anja, ja hoor, dat kan.
om 09:31
Heel handig ook voor cocktails! Enig idee hoe lang het goed blijft?
om 10:00
Suikersiroop kun je heel lang bewaren, zeker maanden.
om 11:59
a;s ke 5 druppels citroen sap toevoefd kan je hem zeker 6 maanden bewaren
om 12:00
herhaal; als je 5 druppels citroensap toevoegd kan je hem zeker 6 maanden bewaren. ik ga hier voor het gemak even uit van een liter.