SuperJuicer review + 2 recepten!

SuperJuicer review + 2 recepten!

Gesponsord — Eerlijk is eerlijk: toen eigenaresse Linda van SuperJuicer mij benaderde om hun slowjuicer te testen, stond ik niet direct te springen van enthousiasme. Weer zo’n apparaat erbij, dacht ik.

Een aantal jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met een sapcentrifuge — niet hetzelfde overigens als een slowjuicer; Linda legt zometeen het verschil uit. Voor dit sterrenrecept had ik snijbonensap nodig en omdat ik niet aan Jonnie Boer durfde te vragen of ik het sap door iets anders kon vervangen, kocht ik een sapcentrifuge. Een aanwinst, zo bleek achteraf, want vanaf dat moment toverde ik in een handomdraai de lekkerste zelfgemaakte fruit- en groentesapjes op tafel. Helaas kleefden er twee grote nadelen aan de sapcentrifuge: hij was enorm groot en een ramp om schoon te maken. Hij belandde op een stoffig schap in de kelder en niemand keek meer naar hem om …

Linda stelde voor om bij mij thuis een demonstratie te geven. Waarom niet, dacht ik, het is dé manier om in één teug een flinke portie groente en fruit binnen te krijgen. Ideaal voor een moeder die de hele dag holt en vliegt!

Waarom heb je SuperJuicer opgericht?
Toen ik zelf begon met slowjuicen merkte ik wat het voor mijn gezondheid deed. Ik verloor bijna 10 kilo gewicht, mijn huid werd een stuk rustiger, ik zat lekkerder in mijn vel en belangrijker nog ik had eindelijk een tussendoortje gevonden wat echt gezond was en waar ik lange tijd op voor uit kon. Mijn eerste slowjuicer was ontzettend duur en hier heb ik dan ook heel lang over getwijfeld of ik deze wel of niet wilde aanschaffen, ik wist immers niet of het “slowjuicen” wel echt bij mij en mijn levensstijl zou passen.
Vanuit een bepaalde visie op een gezonde levensstijl, de wens om dit meer bereikbaar te maken voor iedereen en een ondernemende geest is SuperJuicer uiteindelijk ontstaan. Ik wilde een slowjuicer op de Nederlandse markt brengen die qua model en garantie net zo mooi en uitgebreid was als de duurdere merken, maar dit tegen een veel aantrekkelijkere prijs.
Wat doet de SuperJuicer precies?
De SuperJuicer slowjuicer is een verticale slowjuicer die gebruik maakt van een grote zware schroef die langzaam ronddraait. De schroef werkt samen met een bepaalde zeef waardoor sap en pulp gescheiden worden van elkaar. De keuze van de zeef bepaald uiteindelijk wat voor sap je krijgt. Grove zeef? > een dikke sap zoals een smoothie met maximaal behoudt van vezels. Fijne zeef? > Een glad dun sapje, perfect geschikt voor groente zoals spinazie, sla, bleekselderij en rode bieten. Dichte zeef? > Gebruik je om heerlijk vers sorbetijs mee te maken zonder allerlei toevoegingen.
Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en slowjuicer?
Een slowjuicer heeft een aantal voordelen ten opzichte van een sapcentrifuge. Omdat een slowjuicer op een lage toerental draait blijven er meer waardevolle voedingsstoffen behouden, oxideert het sap nauwelijks en kun je in tegenstelling tot de sapcentrifuge ook zeer goed bladgroente en kruiden juicen met de SuperJuicer. Omdat het geperste sap nauwelijks oxideert kun je je vers gemaakte sapjes heel goed invriezen of een paar dagen bewaren in de koelkast. Een slowjuicer is erg stil in het gebruik en makkelijk schoon te maken, ook omdat de 5 grote onderdelen van de SuperJuicer op een koud programma in de vaatwasser mogen.

Oké, genoeg gekletst. Tijd voor een sapje! Wat mij het eerste opvalt is de compactheid van de SuperJuicer; hij is drie keer zo klein als mijn sapcentrifuge! Wel moet ik even slikken als ik alle onderdelen uitgestald op tafel zie staan …

Gelukkig stelt Linda mij gerust als ze demonstreert hoe je de sapcentrifuge in elkaar zet. Da’s appeltje-eitje!

Gebruik bij voorkeur biologische ingrediënten voor de SuperJuicer, want ze worden ongeschild verwerkt (tenzij dit een nadelige invloed heeft op de smaak).

Recept 1: groene detox

SuperJuicer review + 2 recepten!

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 100 g boerenkool
  • 1 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 appel

Verder nodig
SuperJuicer met fijne zeef

Bereiding
Snijd de bleekselderij in stukken (de schil van bleekselderij bestaat uit stugge draden die moeilijk zijn af te breken). Stop alle ingrediënten door de vulopening en pers ze uit.

Verrassend genoeg smaakt dit drankje helemaal niet naar boerenkool. De komkommer en appel maken hem heerlijk fris. Echt een lekker drankje!

Recept 2: rode furie

SuperJuicer review + 2 recepten!

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 1 rode paprika
  • 3 wortels
  • 3 tomaten
  • 1/2 rood pepertje

Verder nodig
SuperJuicer met fijne zeef.

Bereiding
Stop alle ingrediënten door de vulopening en pers ze uit.

Dit drankje heeft een heerlijke balans tussen hartig en zoet. Het pepertje geeft wat pit en spanning en maakt dit drankje helemaal af.

De SuperJuicer schoonmaken

De SuperJuicer schoonmaken stelt niet meer voor dan het afspoelen van de onderdelen met behulp van het bijgeleverde schoonmaakborsteltje. De sap- en de pulpkan mogen in de vaatwasser. Afwassen zal nooit mijn favoriete klusje worden, maar door de compactheid van de SuperJuicer is het een fluitje van een cent.

Wat je allemaal kunt maken

Naast het maken van gezonde groente- en fruitsapjes kun je met de SuperJuicer nog veel meer. Zo kun je met de verschillende bijgeleverde onderdelen (check voor aankoop welke onderdelen standaard bij een pakket zitten) ook zelf amandelmelk maken, fruitijs en fruitsmoothies, tofu en nog veel meer.

Eén keer juicen, de hele week fris en fruitig

Na de demonstratie van Linda en het snoepen van de sapjes ben ik enthousiast. Eigenlijk mag de SuperJuicer in een druk huishouden anno 2016 niet ontbreken. Linda zelf maakt één keer per week al haar groente- en fruitsapjes voor de rest van de week en bewaart die in handige sapflesjes in de vriezer (zie voor de flesjes de SuperJuicer-accessoires). Ondanks haar drukke agenda – Linda werkt ook parttime als stewardess – is zij op deze manier zeker van haar dagelijkse portie groente en fruit.

Ook enthousiast? Ontdek meer over de SuperJuicer!

K♥L ontdekt ..., Menu, Reviews, Drankrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde