Supersnelle tiramisuglaasjes

Supersnelle tiramisuglaasjes

Liefde gaat door de maag, en met Valentijnsdag voor de deur komen deze smakelijke tiramisuglaasjes als geroepen! Dit is een supersnelle variant op de klassieke Italiaanse tiramisu waarin rauwe eieren worden gebruikt. Met rauwe eieren moet je altijd een beetje oppassen, daarom laat ik de eieren achterwege. Ik gebruik Turkse yoghurt om de mascarpone luchtiger en frisser te maken en Licor 43 vervangt de traditionele Marsala. Kindvriendelijk is dit recept niet, maar wij grote mensen mogen zo heel af en toe best onze eigen geluksmomentjes beleven …

Dessert voor 6 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • Circa 12 lange vingers
  • 2 kopjes espresso
  • 250 g mascarpone
  • 200 g Turkse yoghurt
  • 2 el poedersuiker
  • 3 el Licor 43
  • Cacaopoeder
  • Suikerhartjes om te garneren

Verder nodig
6 cocktailglazen

Bereiding
Schenk de espresso met 1 eetlepel Licor 43 in een schaaltje. Breek de lange vingers doormidden en wentel ze snel door de espresso. Zet in elk cocktailglas 4 halve lange vingers tegen de rand.

Roer in een ruime kom de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en 1 tot 2 el Licor 43 door elkaar tot een gladde mousse. Verdeel de mousse over de 6 glaasjes en zet ze minimaal een uur tot maximaal een nacht in de koelkast. (Wil je net als ik een patroon in de mousse, laat hem dan eerst apart in de koelkast opstijven. Doe de mousse dan in een spuitzak en spuit de glaasjes vol.)

Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met cacaopoeder en suikerhartjes.

Supersnelle tiramisuglaasjes

Enjoy!

Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. S

    Erg lekker en nog makkelijk en snel te maken ook (als je t uur opstijven/wachten niet meetelt) 🙂

  2. yvonne blokland

    Beste annemiek,

    ik wik je tiramisu gaan uitproberen, maar bij de ingredienten zet je dat je turkse yoghurt gebruik. Maar later in je recept schrijf je over creme fraiche, zie ik de turkse yoghurt niet meer terug? Gebruik je nu creme fraiche of turkse yoghurt?
    Ik denk dat als je het toetje een nachtje laat staan, in de koelkast, dat het lekkerder is?

    Vriendelijke groet, yvonne

    1. Bedankt voor je reactie Yvonne, ik heb het aangepast! Moet Turkse yoghurt zijn. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde