Tequila sunrise voor jong én oud

Tequila sunrise voor jong én oud

Tequila Sunrise is een heerlijke zomerse cocktail die zijn naam te danken heeft aan de geel-oranje kleur die doet denken aan een zonsopgang.

Ingrediënten
sinaasappelsap, vers of pak
tequila
granadinesiroop
geschaafd ijs

Voor de kids versie
sinaasappelsap
grenadinesiroop

DSC_9402_729x600

Verder nodig
coctailshaker met maatbeker, rietjes, stukje sinaasappel of citroen voor de garnering, longdrinkglazen

Bereiding
Meet in het bijbehorende maatbekertje van de cocktailshaker 2 delen sinaasappelsap met 1 deel tequila af en mix dit samen met wat ijs in de shaker totdat alles goed koud is. DSC_9408_800x536Schenk het door de zeef in een longdrinkglas gevuld met geschaafd ijs en giet er dan vanaf boven ongeveer een half deel grenadinesiroop overheen. De siroop is zwaarder dan het sap en ‘zinkt’ naar de bodem. Voor een kindvriendelijke versie vul je een glas met sinaasappelsap en schenk er dan wat grenadinesiroop overheen voor hetzelfde effect. DSC_9645_800x536DSC_9648_800x536Tequila sunrise voor jong én oudServeer ijskoud!

Proost, op de zomer!

Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin