Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Thaise biefstuksalade
Deze Thaise biefstuksalade met knapperige zoete sugar snaps en malse ossenhaas is puur genieten! Bovendien is deze salade supergezond en lekker licht waardoor hij prima past in een balansdag.
Het geheim van dit gerecht? Haal je biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en grill het vlees in een loeihete grillpan. Laat het vlees na het bakken even rusten, zodat alle heerlijke vleessappen zicht weer kunnen verdelen. Door het vlees te grillen krijgt het een heerlijk rokerige barbecuesmaak. Smullen!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de dressing
- 1 limoen
- 2 tl lichtbruine basterdsuiker
- 1 el vissaus
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 rode peper, schoongemaakt en in smalle ringen gesneden
- 1 rode ui, in hele dunne plakjes snijden
Voor de salade
- 1 zakje sugar snaps, of peulen
- 1 komkommer
- Paar takjes koriander, alleen de blaadjes
- 300 gram biefstuk of ossenhaas, op kamertemperatuur
- 1 el zonnebloemolie of arachideolie
- 2 el gezouten pinda’s*
*Helaas ben ik zelf de pinda’s vergeten! Bummer, want deze maken het gerecht echt helemaal af.
Verder nodig
Grillpan
Bereiding
Meng het limoensap, de suiker, vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. Voeg de rode peper en rode ui toe aan de dressing.
Kook de peultjes of sugar snaps 2 minuten in kokend water. Ze moeten nog ‘bite’ hebben! Giet ze af in een zeef en spoel af met koud water. Schil de komkommer half om half met een dunschiller, snijd overlangs en verwijder de zaadlijst met een lepel.
Meng de komkommer, peultjes en koriander in een schaal (de volgende keer dat ik dit gerecht weer maak, voeg ik wat minder koriander toe. De smaak is namelijk nogal overheersend).
Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en grill het vlees enkele minuten aan beide kanten, totdat hij mooie grillstrepen heeft en de garing die je wenst. Ik houd van rauw/medium.
Laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan met een scherp mes in dunne plakjes.
Voeg het vrijgekomen vleessap toe aan de dressing. Voeg de biefstuk toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda’s.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Salades
om 10:47
Ga voor vanavond maken, met 30+ weer lijkt mij lekker koel en makkelijk!
om 21:57
Smaak was goed. Alleen als ik het vocht voor de dressing op de foto zie, vraag ik me af waar dat vandaan komt. 3 e.l. vis en sojasaus en limoensap ??? Ik han nauwelijks vocht voor de dressing. Maar o ondanks dat wel een lekker gerechtje.
om 13:42
Ik heb gister dit recept gemaakt en lichtelijk aangepast. Ik vond dat het gerecht wel iets meer groente en pit kon gebruiken. Ook heb ik sesam toegevoegd (zaad en olie) omdat me dit een goede match leek. Het was echt crazy lekker, dus ik zal mijn versie ook maar even delen.
Voor de dressing:
1 limoen
2 tl lichtbruine basterdsuiker
1 el vissaus
2 el Japanse sojasaus
1 tl sesamolie
2 (niet al te grote) rode pepers, schoongemaakt en in smalle ringen gesneden
1 rode ui, in hele dunne plakjes snijden
Voor de salade
1 zakje sugar snaps
1 komkommer
3/4 chinese kool (hier 2/3e van 1 minuut met de sugar snaps meegekookt en 1/3e rauw toegevoegd)
Paar takjes koriander, alleen de blaadjes
400 gram biefstuk, op kamertemperatuur (grillen op een hele hete gril)
1 el zonnebloemolie of arachideolie
Wat sesamzaad ter garnering (en voor de smaak)
Handje gezouten pinda’s*
om 09:02
Bedankt voor het delen van jouw variant Len! Klinkt heerlijk! 🙂
om 18:12
Geweldig recept! Heerlijk zomers!