Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

Deze varkenshaas met champignonroomsaus is een perfect weekendgerecht maar je kunt het ook serveren als feestelijk hoofdgerecht tijdens de kerst!

Hoofdgerecht – 2 personen – 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

Verder nodig
koekenpan, aluminiumfolie, keukenpapier, houten prikker

Bereiding
Haal de varkenshaas ruim een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met zout en peper en klap het dunne gedeelte van de haas om, steek vast met een houten prikker. Zo is het vlees overal even dik en wordt het tegelijk gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de koekenpan met wat bakboter en bak de varkenshaas op middelhoog/hoog vuur rondom goudbruin. Blijf het vlees bewegen zodat het niet kan aanbranden. De varkenshaas gaart straks verder in de oven, dus hij hoeft nu alleen een knapperig korstje te krijgen.

DSC_1157_800x536

Haal het vlees uit de pan en wikkel het in een stuk aluminiumfolie, leg een stukje roomboter op het varkenshaasje. Bak het varkenshaasje nog circa 12-15 minuten in de oven, het vlees is dan rosé. Je kunt eventueel ook een kerntemperatuurmeter in het vlees stoppen om de garing te meten, 63 graden is rosé.

Bereid ondertussen de champignonroomsaus, je kunt het sjalotje fruiten in het braadvet van het varkenshaasje. Laat het vlees uit de oven nog even rusten in het aluminiumfolie voordat je het aansnijdt, zo kunnen alle vleessappen zich weer door het vlees verdelen. Het vrijgekomen vleessap wat in het folie zit giet je terug bij de saus. Snijd het vlees in plakken met een scherp mes, met een bot mes kun je het mooie stukje vlees alsnog verpesten.

Lekker met wat aangemaakte kropsla en gefrituurde aardappelbolletjes.

DSC_1194_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Marjolein Smallenburg says:

    Hoi Annemiek,

    Ik ga zaterdag je recept uitproberen. Alleen hoe maak je de sla aan? Met een beetje olijfolie en azijn? Liefs Marjolein

  2. Heb dit gerecht nu 2 x gemaakt en het is zoooooo heerlijk!!!! Mijn moeder kwam eten met mijn stiefvader en die vinden het beter dan in een restaurant!!! Top ik blijf je volgens bijna alle recepten die ik tot nu toe gemaakt heb waren heerlijk!!!! Dank je wel!!!

Speak Your Mind

*