Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Verrukkelijke Caesarsalade!
De koning van de salades is toch wel de Caesarsalade! Knapperige sla met croutons, gekookt ei en parmezaanse kaas. Er zijn veel verschillende varianten van deze Caesarsalade en hierbij geef ik jullie mijn verrukkelijke en makkelijke versie.
Ansjovisfilet wordt vaak gebruikt in gerechten omdat deze zorgt voor het zoutige, zilte smaakaccent. Ik pureer de ansjovis samen met de mayonaise en yoghurt waardoor je een waanzinnig smaakvolle dressing voor de sla krijgt.
Ingrediënten voor 2 personen
1 kropje romainesla of little gem
2 eieren
portie knapperige broodcroutons
stuk parmezaanse kaas
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
1 ansjovisfilet, uit blikje op olie
Bereiding
Haal de blaadjes sla voorzichtig los en was ze goed. Dep ze droog met een theedoek. Kook de eieren zacht in vier minuten. Giet het water af en spoel de eieren na met koud water. Mix de mayonaise, yoghurt, knoflook en ansjovisfilet met de staafmixer tot een gladde dressing.
Doe de slablaadjes in een grote kom en meng ze met de dressing.
Rasp er royaal parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de croutons. Pel de eieren. Verdeel de salade over 2 borden en leg bovenop iedere salade een zachtgekookt ei.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Campingrecepten, Salades
om 21:44
Hier in ned altijd een ondergewaarde salade, jammer genoeg. Terwijl hij o zo lekker is.