Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelfgemaakte babi pangang
Heb jij ook altijd al willen weten hoe de Chinees toch die heerlijke babi pangang maakt? Een heerlijk gerecht van varkensvlees, zacht van binnen, krokant van buiten en rijkelijk overgoten met een zoetzure saus om je vingers bij af te likken! Deze zelfgemaakte babi pangang is heel eenvoudig om te maken en smaakt net zo lekker als van de Chinees!
Tijd: 30 minuten + minimaal 4 uur marineren
Ingrediënten
Voor de vlees marinade
- 800 g varkenslappen
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 tl gemberpoeder
- 2 el arachideolie
- 5 el ketjap manis
- Sap van een halve citroen
Voor de saus
- 4 dl water
- 1 tl sambal (oelek als je van pittig houdt, manis voor wat minder pittig)
- Sap van een halve citroen
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 el bruine basterdsuiker
- 2 el gembersiroop
- 1 tl knoflookpoeder
- 5 el ketchup
- Maizena
Overige ingrediënten
- Atjar tjampoer (zoetzure groenten)
Bereiding
Meng de hele varkenslappen met de ingrediënten voor de marinade. wrijf de marinade met je handen goed in het vlees en laat minimaal vier uur tot maximaal een nacht (dit heeft veruit de voorkeur) marineren.
Verwarm de grillstand van je oven op 250 graden.
Haal het vlees uit de marinade en dep droog met een stukje keukenpapier. Leg het vlees op een rooster boven een met bakpapier bekleed bakblik en braad het vlees circa 10 minuten (kan ook iets korter of langer, ligt aan je oven!) in de oven, of totdat het vlees gaar is. Draai het vlees halverwege de baktijd een keer om. Ik had het vlees — lekker eigenwijs — in een ovenschaal geroosterd in plaats van op een rooster, maar de onderkant van het vlees blijft dan vochtig.
Meng ondertussen de saus ingrediënten in een steelpan (behalve de maizena) en laat enkele minuten zachtjes koken.
Maak een papje van 1 eetlepel maizena met wat water en bind de saus hiermee tot gewenste dikte. Maak indien nodig opnieuw een maizena papje en bindt opnieuw. Je kunt controleren of de sausdikte goed is, door een lepel door de saus te halen en hier met je vinger een streep over te trekken. Als de streep zichtbaar blijft is de saus goed.
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes verder pruttelen. Zeef de saus indien nodig.
Knijp met je handen het vocht uit de atjar tjampoer en verdeel dit over een schaal. Snijd het vlees in schuine plakken en leg bovenop de atjar tjampoer.
Schenk tot slot de saus erover en serveer direct. Ik serveerde de babi pangang als onderdeel van een heerlijke zelfgemaakte rijsttafel.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 19:47
Wij hebben geen oven op vakantie, maar kopen hamlappen, snijden deze in reepjes en daarna in de marinade, bakken in de koekenpan en het sausje erbij en klaar is onze overheerlijke maaltijd, we hebben dan geen knapperig korstje, maar dat vinden we niet erg, het is elke keer smullen ?
om 09:32
Ook een goed idee! Wij gebruiken zelf ook nog weleens reepjes kip(dij)filet of – als je toch dat krokante korstje wil – een gepaneerde schnitzel die we eerst bakken, in reepjes snijden en dan de saus erover.
om 11:17
Haha oelek als je van pittig houd dan bent u zeker nooit naar een toko geweest voor zelfgemaakte sambal 🙂
om 14:49
Als je zelf babi pangang wilt maken zoals je die van de meeste Chinese restaurants krijgt,
en zo goedkoop mogelijk wilt, koop dan gewone sweet chilisaus en buikspek of rundvlees met wat dezelfde structuur en smaak.
Bij buikspek wel het witte vetspek weg snijden en voor iets anders gebruiken.
Meer heb je niet nodig! Zo goedkoop krijg je het dus ook van Chinees.
Een volgende keer kun je de smaak ook wel zelf bepalen in plaats van al die ingrediënten over te nemen.
om 15:59
Gewone varkenslappen zijn volstrekt ongeschikt om te roosteren
om 11:28
Wat adviseer jij dan Rob?
om 12:15
Mijn oven heeft op de grill stand meerdere temperaturen, welke temperatuur moet ik kiezen?
Groetjes Evelien
om 15:58
Hoi Evelien, met de grill stand bedoel ik de bovenste grillspiralen in je oven. Die kun je aan- of uitzetten. Misschien dat ze bij jou alleen in combinatie met de oven werken? Dan zou je de oven kunnen instellen op 160 graden. Je zult het moeten uitproberen want ik ken jouw oven niet en vind het dus lastig om te zeggen.
om 15:55
Ik heb ook zo’n oven waarbij je in de grilstand (ik heb er zelfs twee) ook nog de temperatuur moet kiezen. 160 graden is veel te laag, dat is geen grillen, echt grillen begint pas boven de 200 graden. Ik doe het meestal op 220 graden of zelfs 240 graden als het snel moet. Overigens kun je ook uitstekend grillen op de kookplaat met zo’n gietijzeren grilpan.
om 18:54
Heerlijk recept, heb dit met kip gemaakt.. word zeker een van mijn favoriete recepten.??
om 22:30
Hai, ik ben heel blij met dit recept. Ik heb regelmatig een gezin met kinderen bij mij eten waarbij ik dan rekening moet houden met allergieën, dus konimex zakjes absoluut geen optie. Sinds ik dit recept heb gevonden vragen zelfs mijn kinderen, kunnen we die zonder zakjes eten? Ik maak mijn babipangang altijd al als 1 pansgerecht dus geen gegrild vlees. Gewoon lekker varkenslapje in stukjes aanbraden en dan alles door mekaar ook de rijst. En ons bestek? Daarvoor gebruiken wij kroepoek, heerlijk vinden de kinderen het, ongegeneerd met de handen eten. Dank je wel voor het recept.
om 09:15
Wat leuk om te horen dat dit recept geliefd is bij jullie! Prima idee om het vlees gewoon aan te bakken en door de saus te mengen. Makkelijk en lekker! Kroepoek als bestek… Mmmm, laat mijn dochter het maar niet horen! 😉
om 18:32
Lijkt in de verste verte niet op Babi Pangang. Ga voor dit geld gewoon een bak bij de Chinees halen is mijn advies!
om 09:13
Bedankt voor deze fijne reactie en bijzondere advies Jeroen….
om 14:52
Foei!…..jij bent een boze blanke man.
om 19:26
Ik had nog zelfgemaakte saus in de vriezer en heb daarom alleen het recept van het vlees gebruikt.
Allereerst, er staat: verwarm de ovengrill. Ik heb dat opgevat als de oven- en grillstand.
Daarnaast zijn de hedendaagse ovens uitgerust met meerdere grillstanden. Ik heb de oven/grill stand gebruikt en de grill op de hoogste stand voor een (hopelijk) knapperig korstje gezet.
Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen…..vlees was zo taai als wat.
Dit is geen kritiek, het is meer bedoeld om te zeggen: mensen kunnen het recept anders lezen dan bedoeld, waardoor het avondeten een teleurstelling wordt. En dat is jammer.
om 12:57
Hoi Paula, jammer om te horen dat het vlees taai was door het gebruik van een verkeerde ovenstand. Dat is zeker niet de bedoeling! Ik heb het recept aangepast waardoor het nu hopelijk wel duidelijk is welke stand je moet gebruiken.
om 13:27
Ik zie nog geen aanpassing in t recept wat betreft de ovenstand.
om 17:05
kan ik ook speklappen gebruiken?
om 08:36
Ja hoor, dat kan. In ons kookboek staat een heel lekker recept voor babi pangang met speklappen waarvoor je a la minute speklappen licht paneer met panko, krokant bakt in de koekenpan, in plakken snijd en opdient met de saus. Superlekker! Maar je kunt ook dit recept gebruiken met speklappen.
om 14:32
Op hoeveel graden moet het vleed gebakken worden? Bedankt!
om 10:22
Hoi Maxime, voor dit recept gebruik je de oven grill (spiraalvormig warmte-element bovenin de oven) in plaats van een conventionele oven of hetelucht. Bij de grill stand hoef je de oven dus niet op een temperatuur in te stellen.
om 13:49
Lijkt me een heerlijk recept. Is het handig om een dubbele hoeveelheid te maken en dan de helft in te vriezen? Of kan dat niet? Vries je dan het vlees met de saus in, of de saus apart? Dank voor je antwoord
om 14:00
Ja hoor, je kunt zeker een dubbele hoeveelheid maken (vlees en saus mogen bij elkaar) en invriezen!
om 18:08
Op welke temperatuur moet de oven ?
om 08:56
Fijn! Dank je wel.
om 17:59
Zou je dit ook een dag van te voren kunnen maken? Hoe dan het beste weer opwarmen?
Bedankt voor deze geweldige recepten, ik zit er aan te denken om met de feestdagen een Chinese rijsttafel te maken en dan is het fijn als je wat kan voorbereiden.
om 14:41
Ja hoor, dat kan! Je kunt het afgedekt met aluminiumfolie opwarmen in de oven. Mijn tip als je dit voor de feestdagen wilt maken: maak het alvast eerder om te oefenen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
om 16:22
Hamlappen zijn veel te mager, beter is bij de slager Buikspek zonder zwoerd te halen en dan ca 5 uur indirect garen op een kamado bbq, gisteren nog gemaakt en eigenlijk nog veel lekkerder dan van de chinees!
om 16:55
Je kunt ook sambal badjak nemen die is ook milder dan oelek, maar weer minder zoet dan manis.
om 18:34
Ziet er erg lekker uit en ga dit binnenkort ook proberen. Ik had net toevallig niet de juiste ingrediënten beschikbaar en heb er een variatie op gemaakt: de citroensap vervangen door balsamico azijn; de basterdsuiker vervangen door suikerstroop; de gembersiroop vervangen door gemalen gember met ketjap manis. De rest hetzelfde. Was ook goed te doen, maar ik beloof het echte recept een keer tot op de druppel te volgen.
Hartelijke groeten,
Irene Schipper
om 20:03
Wat een slecht recept. Het lijkt absoluut niet op babi pangang! Jammer van mijn avondeten, we hadden ons er zo op verheugd.
om 15:40
Heb je het recept wel gevolg en er alles ingedaan wat er opstaat ik denk het niet doe dat eens het eerst en dan kom je nog een klagen
om 11:46
Op hoeveel graden moet ik de oven grill zetten?
om 09:55
Hoeveel graden ?
om 12:48
Helaas geen hamlappen meer in de supermarkt. Dus dan maar varkensschnitzeltjes … prima marinade, prima saus. Echt een lekker recept. Zelf toegevoegd: rauw fijngesneden lente-uitjes en bij opdienen zoute cashewnoten..
Voordeel snchitzels was de korte grilltijd in mijn oven. Wel aluminium folie op de onderste bakplaat voor het lekkende vleessap. Nogmaals heerlijk recept…
om 10:57
Dit is echt een super-recept !!!
Heerlijk gegeten, vooral die saus was precies de verwachtte smaak !
Groet,
Peter Lunk
om 12:14
Leuk om te horen Peter! 🙂
om 22:07
Heerlijk recept, bedankt! Voor herhaling vatbaar.
om 12:50
Heerlijk recept lijkt me maar aan gezien tomaten (puree) uit blik erg kankerverwekkend zijn zou ik de tomaten puree die er in gaat graag zelf willen maken, enig idee hoe ik dat het beste kan doen. Stuit vaak tegen dit probleem in recepten en dacht vraag het nu ?
om 10:58
Wat een Onzin!
om 13:12
Hou op met die flauwe kul
om 15:45
Hallo dan Mieke,
Waanzinnig lekker recept deze babi pangang!
Ik zou echter graag willen weten op hoeveel graden het vlees ( voor mij varkenshaasjes) bereid moet worden. Tot nog toe heb ik het vlees op een andere wijze bereid. Maar gegrild ofwel uit de oven smaakt denk ik nog lekkerder :))
Ik kookte veelal glutenvrij vanwege zoon met coeliakie alsook allergisch is voor E 621, maar ik ben gewend om zo te koken en dat bevalt prima!
Kortom: mijn oprechte complimenten voor je geweldige site!
Met vriendelijke groet,
J.Brons
om 09:47
Hoi Jantje, voor dit recept gebruik je de oven grill (spiraalvormig warmte-element bovenin de oven) in plaats van conventionele oven of hetelucht. Bij de grill stand hoef je de oven dus niet op een temperatuur in te stellen. Varkenshaas is minder geschikt voor dit recept, omdat varkenshaas snel droog wordt en het lekkerst is als hij nog rosé is vanbinnen. Succes ermee! 🙂
om 22:30
Kan het ook goed opgewarmd worden de volgende dag?
om 09:20
Ja hoor, dat kan.
om 15:14
gister gemaakt heerlijk recept alleen heb ik hem gemaakt met kip filet ik heb de kip op een grilplaat gebakken daarna in reepjes gesneden en erbij gedaan ook heb ik de gemberstroop weg gelaten omdat ik dat te zoet vind worden
om 16:33
Hoi Anita, leuk om te horen dat het ook met kipfilet lekker smaakt. 🙂
om 20:47
Vandaag dit heerlijke gerecht gemaakt. Ik heb schouderkarbonade 450 gram aan één stuk gebruikt.
Dit op bakpapier 45 minuten in de heteluchtoven, daarna nog 10 minuten grillen. En ik heb eigengemaakt atjar tjampoer gebruikt, mmmm.
Bij de chinees vind ik het lekker maar deze eigengemaakte babi pangang is nog lekkerder en smaakt ook natuurlijker. Een blijvertje zeker weten!
om 20:52
Vergeten te vermelden, de temperatuur van de oven moet op 165 graden. Het vlees tussendoor een keer omdraaien.
om 09:58
Superleuk om te horen Lia! 🙂
om 21:09
Ik moest 3 eetlepels Maizena gebruiken om de sausje in te dikken.
Het vlees heeft minstens 16 min onder de grill gelegen om het gaar te krijgen.
Het was uiteindelijk lekker.
om 14:30
Ik gebruik altijd hamlappen en die gril ik ook echt in een gril. Maar ik lees dat er iemand met kip zou hebben gedaan maar ik vind dat je dat dan met kippeborstfilet ook in de gril hoort te doen daar pangang gegrild of geroosterd betekend. Daar na pas voor het severen in schijfjes snijden en daarna de saus erover doen. Je kunt het ook met buikspek klaar maken.
om 09:23
Graag temperatuur oven vermelden!
om 13:42
Voor dit recept gebruik je de oven grill (spiraalvormig warmte-element bovenin de oven) in plaats van conventionele oven of hetelucht. Bij de grill stand hoef je de oven dus niet op een temperatuur in te stellen.
om 16:28
Inderdaad, lijkt mij cruciaal voor het recept. En voor rauw (varkens)vlees is 10 minuten veel te kort.
om 14:35
De vraag van Karin is reeds door mij beantwoord Leen.
om 13:06
op hoeveel graden moet de ovengrill staan ?
om 13:05
op hoeveel graden moet de oven grill staan?
om 14:32
Grillen hoor je op 225 tot 250 graden te doen
om 18:39
Waarschijnlijk ligt het aan mij hoor maar met 10 minuten is het bij mij lang niet gaar. Wat doe ik fout?
om 12:17
Je doet niks verkeerd hoor Daphne. Misschien heb jij wat dikker gesneden varkenslappen gebruikt, dan moeten ze wat langer in de oven. Hopelijk is het gelukt en heeft het gesmaakt.
om 14:00
Heb net de saus gemaakt
Hij is nog warm
Ik vind hem heerlijk heb alleen verse knoflook gebruikt omdat ik geen poeder had
Super bedankt voor je recept
Groetjes
om 10:57
Graag gedaan Ans, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
om 22:20
Hallo Annemiek
Ik heb frikando gebruikt maar het vlees was erg stug.
Misschien kan ik beter varkenslappen voor dit recept nemen. Maakt dat enig verschil.
Het was jammer maar de saus was lekker.
om 09:10
Hoi Anneke, fricandeau is heel mager varkensvlees met een hele korte bereidingstijd. Hij is dus inderdaad minder geschikt voor dit gerecht omdat hij dan te droog wordt.
om 12:53
Ik gebruik voor Babi Pangang altijd schouder-karbonade. Er moet nl. een stukje vet aan zitten, dat is veel vlugger mals en smaakt ook beter en je kunt het lekker krap maken. Bij de Chinees kun je zelfs 2 soorten bestellen. Van mager vers spek (ook heerlijk!) en de “normale” Babi Pangang. Ook hier zit altijd ietsje vet aan voor de smaak. De Pangang-saus maak ik met een scheutje azijn i.p.v. citroen en dat is ook heerlijk in deze saus.
om 11:09
Bedankt voor de tip Marij!
om 09:35
Zou dit ook met kip kunnen?
om 09:45
Dat kan Marion. Als je kipfilet wilt gebruiken zou ik die gewoon in blokjes snijden, marineren, bakken in de koekenpan en dan aan de saus toevoegen.
om 12:31
Dank je..staat al in de marinade…hmmm
om 09:07
Leuk Marion! Ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. 🙂
om 08:28
Zalig! Toch had ik wat moeite met het vlees goed krijgen. Het bleef nattig, ook al had ik ze afgedept in de oven gelegd (dan kwam er gewoon een plasje bovenop te liggen). Volgende keer laat ik ze vanuit de koelkast iets meer op kamertemperatuur komen (ik meen me te herinneren dat door een te groot temperatuurverschil vlees ook veel vocht loslaat?), en ehm, misschien direct onder de grill plaatsen. Hoe dan ook smaakt het dus naar meer!
om 16:29
Hoi Susan, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. Het is inderdaad een goed idee om het vlees ruim van tevoren uit de koelkast te halen en op kamertemperatuur te laten komen. Daarnaast denk ik inderdaad ook dat je het vlees beter kunt grillen onder een hete ovengrill. Ik heb het aangepast in het recept Susan. BEdankt voor de tip!
om 17:32
In een woord geweldig, wat heerlijk hebben wij gegeten, samen met de bami goreng en het ei.
Dank je voor je heerlijke recepten.
Ook met de hamlappen was het heerlijk.
om 09:19
Heel fijn om te horen Marion! 🙂
om 14:58
Dank je voor het antwoord,
Het vlees ligt nu in marinade en morgen ga ik je recept maken.
Wel hamlappen want nergens varkenslapjes te krijgen of jawel hele dunne varkensfilet lapjes,maar dat lijkt me niet de bedoeling.
om 09:14
Met varkenslapjes kan het ook wel, maar hamlappen zijn dikker en blijven sappiger.
om 13:54
hoelang moeten hamlappen op de grill stand en temperatuur
om 09:52
Klinkt superlekker dus mijn varkenslapjes liggen – als we speak – heerlijk in de marinade. Echter, ik lees nu op de verpakking dat het vlees 70 minuten moet sudderen. In dit recept staat 10 minuten in de oven roosteren. Is mijn vlees dan wel gaar en mals? Ik vermoed en vrees dat ik waarschijnlijk het verkeerde vlees heb gekocht?
om 16:25
Sudderen gebeurt op lage temperatuur, terwijl het vlees in dit recept juist op hoge temperatuur in de oven wordt geroosterd. De bereidingstijd is daardoor korter. Of jouw vlees ook binnen 10 minuten gaar is durf ik niet te zeggen, dat kan elke keer weer anders zijn. Gewoon af en toe even controleren, dan kan het niet mislukken. Succes Birgitta, ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. 🙂
om 21:31
Het was echt zalig. Ik heb het vlees uiteindelijk een minuut of 20 geroosterd en het was echt heerlijk mals. De saus was ook echt perfect gelukt. Dit recept is absoluut een blijvertje, dankjewel!!!
om 19:35
Enige tijd geleden je recept gemaakt, was erg lekker. Vandaag nogmaals gemaakt, maar nu met buikspek met zwoerd (duroc d’Oliver varken) en zelfgemaakte atjar. Het was super, nog nooit ergens zo’n lekkere babi pangang gegeten. Dank voor het recept Cor en Thea Smits.
om 15:46
Bedankt voor je leuke reactie Thea! Leuk om te horen dat het ook met buikspek smaakt. Ga ik de volgende keer ook proberen. 🙂
om 19:53
Annemiek
In de saus voor de Babi Pangang mis ik nog net een beetje de smaak zoals hij bij de Chinees is wat verander ik eraan
om 09:10
Dat is lastig te zeggen Paul, ik weet namelijk niet wat jij mist in de saus?
om 17:05
Als ik de Babi Pangang een dag van te voren maak, warm ik het dan op met de atjar en de saus of moet ik dat dan apart doen?
om 11:19
Je kunt het gerecht met de atjar en saus opwarmen maar ook apart. Is maar net wat jezelf wilt Leny.
om 18:35
Vandaag het recept gemaakt.
Was erg lekker en inderdaad simpel te maken.
Gaan dit zker nog een keer herhalen.
om 13:37
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Jan!
om 19:23
Heerlijk! Ik had hamlappen gebruikt en daardoor vond ik het persoonlijk wat droog.
De anderen hebben gesmuld! Dank je wel voor dit heerlijke recept!
Saus was ook bijzonder lekker!
om 08:35
Leuk om te horen Bertien! ?
om 19:35
Heb het afgelopen weekend een de hele rijsttafel gemaakt .
De Bami en de nasi babi pangang en de saté met pindasaus.
Het heeft ons alle goed gesmaakt het was mij goed gelukt bedankt
om 16:42
Goed bezig Marian! ? Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft.
om 23:03
Wat een super lekker recept!
om 09:35
Leuk om te horen Trudy! 🙂
om 19:49
Deze staat morgen hier op het programma, heb nog even wat vraagjes: het is de bedoeling dat je het vlees op een rooster doet, ik neem aan in het midden van de oven en op welke stand zet je de oven dan? Op onder en bovenwarmte??? En blijft het vlees niet aan het rooster plakken als je het op een rooster in de oven doet?
om 15:28
Hoi Caroline, de ovenstand zoals aangegeven in het recept, 225 graden. Inderdaad onder- en bovenwarmte. Je kunt het rooster eventueel met olie invetten, zodat het vlees minder snel blijft plakken en achteraf makkelijker schoon te maken is.
PS Ik denk dat je het vlees ook prima kunt roosteren met alleen de ovengrill. Ik ga het de volgende keer uitproberen. Wordt vervolgd.
PPS Hopelijk is het allemaal gelukt en heeft de babi pangang goed gesmaakt … ? 🙂
om 18:20
Net de saus gemaakt en het vlees gemarineerd. De saus is alvast erg goed gelukt! Ben benieuwd hoe het vlees wordt. Ik heb hamlappen gebruikt, omdat ik geen varkenslappen kon krijgen, maar dat kan volgens sommige recepten ook. Dank voor dit eenvoudige recept!
om 13:51
Leuk! Ben heel benieuwd naar het resultaat … 🙂
om 20:53
Ik heb dit de vorige keer gedaan (met hamlappen) en toen was het wat aan de droge kant.
Zondag voor onze gasten nog eens proberen maar dan op een andere nog te bedenken manier. Hamlappen zijn wel wat minder vet dus liever gebruik ik dat…..
om 11:24
Hoi Xenja, elke oven is weer anders, dus een exacte oventijd is lastig aan te geven. Ik heb de oventijd in het recept aangepast van 15 naar 10 minuten.
om 19:01
als je echt lekker vlees ervoor wilt gebruiken(wat de chines ook gebruikt) kun je beter een stuk schouderkarbonade’s zonder been gebruiken, persoonlijk vind ik daar ook veel meer smaak aan zitten, veel succes.
om 13:23
Bedankt voor de tip Corrie, ga ik de volgende keer proberen. 🙂
om 12:42
Ik heb je recept gemaakt maar mijn saus smaakt heel erg naar ketchup wat kan ik doen om die smaak minder heftig te krijgen?
om 14:21
Als je de ketchup smaak te overheersend vindt, zou ik volgende keer gewoon wat minder toevoegen Suus.
om 13:03
Ik heb gister dit recept gemaakt en we hebben gesmuld!! Wat was dit lekker zeg!! Ik heb het vlees nog even in de oven gegrilld voor een extra krokant korstje, misschien een tip… Vaak wordt ik van “echte” babi pangang van de chinees heel erg benauwd omdat daar zoveel zout en smaakversterkers in zitten en daar had ik nu helemaal geen last van! Fijn ook dat alle ingredienten gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn! Kortom zeker voor herhaling vatbaar!! Bedankt!
Groetjes Monique
om 16:22
Leuk om te horen dat het zo goed gesmaakt heeft Monique en bedankt voor de tip! 🙂
om 02:13
Er staat een potje knoflook poeder op de saus-foto, maar staat niet vermeldt bij de ingredienten + hoeveelheid.
Verder lekker recept.
om 10:21
Bedankt Marcel! Ik heb het direct aangepast. 🙂
om 11:23
Gisteren dit recept uitgeprobeerd. Ik vond het vlees een beetje droog maar misschien heb ik het te lang gestoofd. Hoelang moet je het ongeveer stoven? Dat miste ik in het recept. Overigens werd het wel weer lekker door de heerlijke saus en hebben de kids het ook met smaak gegeten!
om 12:43
Hoi Aline, het staat er inderdaad niet duidelijk bij. Zal het direct aanpassen. Het stoven hoeft niet lang omdat het vlees daarna nog in de oven gaat, 5 minuten hooguit. Ik denk zelfs dat je het stoven helemaal achterwege kunt laten… De marinade heeft per slot van rekening zijn werk al gedaan. Ik ga binnenkort zelf de proef op de som nemen en zal mijn bevindingen erbij zetten.
om 15:52
Hoi Annemiek,
Heb je het al eens uitgeprobeerd zonder stoven? En zo ja, wat was het resultaat?
Het recept ziet er fantastisch uit, ik ga het binnenkort eens uittesten!
om 11:30
Nog niet uitgeprobeerd helaas Rick. Help, ik wil meer dagen in een jaar! 😉 Maar ik ben ervan overtuigd dat je het vlees na het marineren het best
direct kunt roosteren.
om 19:39
Kan je het op dezelfde manier met kipfilet doen?
om 08:41
Met kip kan zeker Gepke. Het gerecht heet dan ajam (kip) pangang. Ik zou eerder kiezen voor kipfilet met vel (het vel beschermt de filet tegen uitdrogen) of ander kippenvlees met vel en bot. Marineren zoals hierboven omschreven en dan direct op een rooster in een hete oven – met velkant naar boven – roosteren.
om 20:09
Hoi Annemiek
Ik heb hem gemaakt. Ben bang dat de
chinees hier wel in kan pakken.
Heerlijk recept.
Groetjes Lya
om 20:33
Yes Lya! Zo doen wij dat. 🙂
om 18:47
Annemiek, vandaag de Babi Pangang gemaakt, het was heerlijk, en echt de smaken….zoals bij de Chinees…alleen nog lekkerder
om 08:34
Hoi Trudi-Marie,
Bedankt voor dit grote compliment! 🙂 Heel erg leuk om te horen.
om 12:13
Leuke en inspirerende site Annemiek.
Jammer dat er geen optie is om de reepten makkelijk te printen, of zie ik iets over het hoofd?
om 08:33
Hoi Ruud, Bedankt! Helemaal onderaan ieder bericht staat een rond, groen icoontje: PrintFriendly. Hiermee kun je het recept afdrukken. In het PrintFriendly scherm kun je eventueel ‘afbeeldingen verwijderen’ aanvinken, zodat alleen de tekst wordt afgedrukt.
om 16:44
Hoi Annemiek,
Prachtig recept ga ik zeker proberen ben
al vaker teleurgesteld met dit soort recepten.
Maar deze is volgens mij wat ik bedoel.
Heb toch een vraag. Ik ben soms ook nogal eigenwijs.
Het vlees gaat op een rooster. oké maar dan moet
er bakpapier in het bakblik daaronder.Waarom?
Jaren geleden heb ik zoiets gemaakt met varkenshaas
en volgens mij Hoi Sin. Ging ook op een rooster maar
in het bakblik moest een beetje water.Was best oké maar
bij de chinees is het vlees droger.
Is het misschien zo dat door het bakpapier de onderkant
door de weerkaatsing ook droger blijft?
Misschien een lullige vraag maar ben wel benieuwd naar
jou antwoord.
Groetjes Lya
om 11:39
Hoi Lya,
Het bakblik met bakpapier voorkomt dat het overtollige marinade/vleesvocht niet in het bakblik brandt. Het vlees wordt eerst voorgegaard in de pan en gaat daarna de oven in, waardoor het vlees ‘opdroogt’ en een krokant korstje krijgt. Vergeet niet het vlees nog even goed droog te deppen met keukenpapier, voordat je in de oven doet.
Succes ermee! Ben benieuwd… 🙂
om 11:45
Hoi Annemiek,
Bedankt voor je snelle antwoord.
Ga het zeker proberen,Het lekkere zit
hem juist in het krokante toch?
En met een redelijk schoon bakblik heeft Annie
het ook makkelijk. Annie is onze vaatwasmachine.
Groetjes Lya
om 16:50
Maar nergens staat toch in je recept dat het in de pan gaat?
om 10:37
Ik begrijp je vraag niet Els?
om 17:20
Vlees gaat dus vanuit de marinade in de oven? Ik lees niet in het recept dat het gestoofd wordt in een pan klopt dit?
om 16:40
Hoi Marion, dat klopt, het vlees gaat na het marineren direct in de oven. Bij de allereerste bereiding bakte ik het vlees eerst in de pan en roosterde het daarna in de oven, maar dan wordt het vlees te droog.
om 10:30
Bij de Chinees laten ze het vlees na de eerste bereiding een hele dag indrogen. daarna gaat het kort in hete olie (frituur) voor het krokante korstje.