Aardappelwaaiers met kerrieolie

Aardappelwaaiers met kerrieolie

Deze aardappelwaaiers met kerrieolie zijn afgeleid van de Zweedse hasselback aardappels en zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt ze prima van tevoren bereiden zodat je ze op het laatste moment alleen nog maar de oven hoeft in te schuiven.

Bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten
6 vastkokende aardappels
Kerrieolie, gekocht of zelfgemaakt
Zeezout uit de molen

Verder nodig
Bakpapier, kwastje om te bestrijken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels met een mesje in dunne plakjes maar zorg ervoor dat ze nog net vastzitten aan de onderkant. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de aardappels erop. Bestrijk de aardappels rondom met de kerrieolie, bestrooi met wat zeezout en bak ze 20 minuten in de oven.

DSC_7428_800x536

Haal de aardappels uit de oven; de aardappelschijfjes zijn nu als een waaier iets open gaan staan. Druppel wat olie over de aardappels zodat de kerrieolie ook aan de binnenkant zit.

Aardappelwaaiers met kerrieolie

Bak de aardappels opnieuw circa 25 minuten in de oven, of totdat ze zacht vanbinnen, goudbruin en knapperig aan de buitenkant zijn. Heerlijk bij een stukje kip of bijvoorbeeld deze gevulde kalkoenrolletjes.

DSC_7511_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*