Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas

Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas

Een eenvoudig hapje om te maken met verbluffend resultaat: deze bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas vinden gretig aftrek op elk feestje of verjaardag. Ze zijn geliefd bij iedereen! 

Onderstaande ingredienten zijn voldoende voor circa 14 hapjes

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 5 plakjes gerookte zalm
  • 3 el kruidenroomkaas (bijv. Boursin)
  • 3 el sesamzaadjes
  • 1 ei, losgeklopt

Bladerdeeghapjes met zalm-0349

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de bladerdeegplakjes iets overlappend tegen elkaar aan, zodat er een groot vierkant ontstaat. Druk de randen vast. Verwarm de roomkaas enkele seconden in de magnetron zodat je hem makkelijker kunt uitsmeren. Bestrijk het bladerdeeg met de roomkaas. Beleg een kant van het bladerdeeg met de gerookte zalm. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op tot een rol. Bestrijk de rol rondom met het losgeklopt ei. Strooi de sesamzaadjes over het bakpapier en rol de bladerdeegrol erdoor. Snijd de rol in circa 14 plakjes. (Leg de rol eventueel eerst 10 minuten in de vriezer, zodat je hem makkelijker kunt snijden.) Verwijder de overige sesamzaadjes van het bakpapier en verdeel de zalmrolletjes over het bakblik.

Bak circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is.

Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas

Enjoy!

Comments

  1. Dat ziet er fraai en lekker uit!

Speak Your Mind

*