Broodje omelet

Broodje omelet

Dit heerlijke en eenvoudig te maken broodje omelet roept bij mij nostalgische herinneringen op. Mijn moeder maakte dit vroeger namelijk altijd voor mij en mijn broers als we op schoolreisje gingen. Hoewel ik er vroeger om een of andere reden nooit zo dol op was, ben ik dat nu des te meer!  De perfecte omelet is maar net gestold en heerlijk smeuïg. Heerlijk met een kloddertje curry.

Ingrediënten voor 1 grote omelet

  • 3 eieren
  • Scheutje melk
  • Versgemalen zout en peper
  • Eventueel wat versgehakte tuinkruiden
  • Klontje roomboter

Bereiding
Klop de eieren los met een scheutje melk, eventueel de tuinkruiden en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan (wij gebruikten een klein mini koekenpannetje) met de boter totdat deze begint te schuimen. Giet het eiermengsel in de pan en zet het vuur dan laag. Laat het ei aan de onderkant rustig stollen. De perfecte omelet in aan de onderkant gestold en aan de bovenkant nog licht vochtig. De klassieke omelet wordt altijd dubbelgevouwen geserveerd, maar omdat ik de omelet op een broodje doe laat ik hem gewoon zo.

DSC_1473_800x539

 

 

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*