Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speels & Smakelijk: cake in een mok
Ik was sceptisch over dit recept: cake in een mok, bereid in de magnetron. En al na 1 minuut klaar! Ja ja, geloof het zelf dacht ik, dat kan nooit lekker zijn.
Maar nieuwsgierig als ik ben, trommelde ik mijn enthousiaste junior keukenassistent op, om samen de proef op de som te nemen.
En wat denk je?
Experiment ‘cake in een mok’ met vlag en wimpel geslaagd! Niet alleen zijn deze cakejes makkelijk en snel te maken (Ella-Marie dacht dat de ‘Ping!’ van de magnetron een toverspreuk was – zo snel waren ze klaar), ze smaken nog eens heerlijk ook!
Ingrediënten voor 2 cakejes
- 50 g ongezouten roomboter
- 30 g fijne kristalsuiker
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
Extra voor de chocoladecake
- 20 g melk- of pure chocolade, in kleine stukjes + extra om te garneren
Extra voor de vanille-aardbeiencake
- 1 tl vanille-extract
- 6 aardbeien, gewassen en kroontje verwijderd
Verder nodig
2 koffiemokken, magnetron
Bereiding
Verdeel de roomboter over 2 mokken (elk 25 gram) en voeg aan één mok de chocolade toe. Zet in de magnetron en laat in 30 seconden smelten, op 750 W. Roer met een vork door, totdat de boter en chocolade gesmolten en glad zijn. Voeg aan elke mok de helft van de suiker toe, roer door en verdeel de bloem over de mokken. Opnieuw goed roeren.
Klop het ei los en verdeel over de mokken. Opnieuw goed mengen. Voeg 3 aardbeien en de vanille-extract toe aan het witte beslag en roer roer.
Bak de cakejes 1 minuut (voor een vochtige binnenkant) tot 1 minuut en 40 seconden (voor een iets drogere cake), op 750 W.
Garneer de cakejes met de overige chocolade en aardbeien.
Eet smakelijk!
Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert, Gebakrecepten
om 11:44
Kan het ook in de oven?
om 20:15
Lekker! Dat gaan we binnenkort eens proberen! 🙂
om 16:07
Eindelijk een mugcake recept dat werkt! Ik heb eentje gemaakt met rozijnen en een snuif kaneel en eentje met vanille-extract. Ik had ze er alleen wel iets te lang in gedaan; het was een beetje droog. Ik vind volgende keer een beetje minder suiker lekker. Dank voor het recept!
om 16:14
Leuk om te horen Ivy! 🙂 Ze kunnen inderdaad beter iets te kort dan te lang in de oven. Persoonlijk vind ik ze het lekkerst als ze nog heel iets vochtig zijn vanbinnen.
om 19:29
Oja, met margarine ipv roomboter was geen succes. Werd erg rubberig. Met de chocola was ook erg jummie! Erg geschikt voor heel onverwacht bezoek.
om 21:50
Wat een leuke receptjes, ga deze zeker proberen!
om 11:14
Ziet er super lekker en makkelijk uit!
Maar als je geen magnetron hebt Kan het ook in de oven? En hoe lang dan?
om 12:13
Hoi Patricia,
Ja hoor, dat kan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet het beslag in ingevette en vuurvaste schaaltjes of mokken en zet in de oven. Breng de temperatuur terug naar 180 graden en bak de cakejes in circa 20 minuten gaar.
Succes!
om 07:22
Superleuk receptje!
om 12:14
Bedankt Sandra!