Gegratineerde ovenschotel met zalmfilet

DSC_1361_800x536

Deze gegratineerde ovenschotel met zalmfilet is het ideale gerecht om te maken als je een restje gekookte aardappels van de dag ervoor over hebt. Je zet deze schotel dan in een handomdraai op tafel. 

Ingrediënten voor 4 personen
700 gram gekookte en afgekoelde aardappels (de aardappels moeten nog iets stevig zijn)
500 gram verse zalmfilet
Bosje lente-ui
Flesje kookroom 250 ml
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Geraspte kaas
Zout en peper

Bereiding
Snijd de aardappels in plakjes en de lente ui in ringen. Snijd de zalm met een lang scherp mes over de lengte in niet te dunne plakken (anders wordt de zalm te droog). Verwarm de oven voor op 225 graden. Klop de kookroom los met de knoflook.

Vet een ovenschaal in en beleg met een laagje aardappels en de helft van de lente ui. Bestrooi met wat zout en peper en giet de helft van de room erover. Beleg met de zalm.

DSC_1352_800x536

Ga zo verder tot alles op is en eindig met een laag aardappels. Bestrooi weer met zout en peper. Giet de room erover en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Johan vond nog een half pakje monchou in de koelkast, die hij in blokjes sneed en er ook nog overheen verdeelde. Maar dit kun je uiteraard ook gewoon weglaten; wij vonden het niet echt iets toevoegen.

DSC_1356_800x536

DSC_1358_800x536

Bak circa 15 tot 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. Laat de ovenschotel niet te lang in de oven staan anders wordt de zalm te droog!

DSC_1362_800x536

Wij aten er verder haricots verts omwikkeld met katenspek bij, die ik nog in de vriezer had liggen en een zeewiersalade van de Appie. Over laatstgenoemde was ik wat minder enthousiast, beetje een aparte smaak.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*